ZASEDAO OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE JUŽNOG BANATA : Evo kakvo je stanje na terenu ZASEDAO OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE JUŽNOG BANATA : Evo kakvo je stanje na terenu

ZASEDAO OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE JUŽNOG BANATA : Evo kakvo je stanje na terenu

NajnovijeServisne informacije 11/01/2017

Okružni štab za vanredne situacije zasedao je danas, izvršena je analiza situacije na terenu Južnog Banata, članovi štaba podneli su izveštaj o dosadašnjem  delovanju,... ZASEDAO OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE JUŽNOG BANATA : Evo kakvo je stanje na terenu

Okružni štab za vanredne situacije zasedao je danas, izvršena je analiza situacije na terenu Južnog Banata, članovi štaba podneli su izveštaj o dosadašnjem  delovanju, a stanje na terenu je sledeće.

Dana 9.01.2017. godine u 8 časova je proglašena redovna odbrana od zagušenja ledom na reci Tamiš, a debljina leda kreće se u intervalu od 8 do 10 cm.

Na putevima Južnog Banata na snazi je treći stepen dežurstva, angažovani su svi potrebni kapaciteti, visina snežnog pokrivača je do 5 cm, čišćenje se redovno odvija, kolovoz je vlažan, putevi su prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano.

Obustave saobraćaja nije bilo i stanje je redovno, napajanje strujom je stabilno i nema isključenja, epidemiološka situacija se kreće u pravcu smanjenja obolelih i nema indicija za proglašenje epidemije.

Školski raspust neće biti produžen.

Načelnica Lončar još jednom moli sve građane da usled nepovoljne hidrometeorološke situacije praćene snegom i veoma niskim temperaturama koja je zahvatila Južnobanatski upravni okrug, bez preke potrebe ne kreću na put jer se saobraćaj i dalje otežano odvija, a ukoliko su prinuđeni da svoju vožnju prilagode vremenskim prilikama i uslovima puta.

Takođe apeluje se da građani koriste javna klizališta a ne zaleđenje reke i kanale, a vlasnici plovnih objekata i čamaca nađu način i oslobode iste od leda i preduprede štetu koja će nastati po otapanju i odvajanju leda.

I još jednom apel za pomoć onima koji su napušteni, stari, bez adekvatne obuće i odeće…

-Nalazimo se pred još jednim ispitom humanosti, sigurna sam da ćemo ga položiti, zaključila je načelnica Lončar.

Izvor: JuzniBanat.rs

Najnovije vesti: