Vršački Dom zdravlja dobio tri najmodernija sanitetska vozila, pogledajte kako izgledaju spolja i iznutra (FOTO) Vršački Dom zdravlja dobio tri najmodernija sanitetska vozila, pogledajte kako izgledaju spolja i iznutra (FOTO)

Vršački Dom zdravlja dobio tri najmodernija sanitetska vozila, pogledajte kako izgledaju spolja i iznutra (FOTO)

DruštvoIzdvajamoNajnovijeVršac 02/12/2017

Tri nova sanitetska vozila, namenjena prevozu pacijenata upotpunili su vozni park Službe medicinske pomoći i Doma zdravlja u Vršcu. Vrednost ove investicije je 16 miliona i... Vršački Dom zdravlja dobio tri najmodernija sanitetska vozila, pogledajte kako izgledaju spolja i iznutra (FOTO)

Tri nova sanitetska vozila, namenjena prevozu pacijenata upotpunili su vozni park Službe medicinske pomoći i Doma zdravlja u Vršcu. Vrednost ove investicije je 16 miliona i 600 hiljada dinara, a sredstva za kupovinu su obezbeđena iz samodoprinosa.

Savremena sanitetska vozila opremljena su svim nepohodnim medicinskim pomagalima i aparatima nepohodnim za efikasno zbrinjavanje pacijenata. U obilasku Doma zdravlja u Vršcu gradonačelnica Dragana Mitrović istakla je da je grad prepoznao potrebe za kupovinom ovih vozila i da je to razlog što je deo novca sakupljen samodoprinosom usmeren upravo u Doma zdravlja kao instituciju koja brine o zdravlju svih Vrščana ali i stanovnika susednih opština.

-Mi ćemo i ubuduće pratiti potrebe naših zdravstvenih ustanova, a time i pacijenata, i u skladu sa našim mogućnostima odgovoriti njihovim zahtevima kako bismo na taj način stvorili bolje uslove za lečenje naših sugrađana. To ćemo uraditi savesnim trošenjem novca građana Vršca, na konkretna rešenja kao što je i nabavka ovih vozila, rekla je Dragana Mitrović.

Od ukupno prikupljenih sredstva samodprinosa tokom 2016. i 2017 godine u iznosu od 30 miliona i 808 hiljada dinara , Grad Vršac je prikliom javnih nabavki napravio uštedu u iznosu od oko 4 miliona dinara.

– Deo tih sredstava je opredeljen za sanaciju i adaptaciju ambulante u Uljmi, a drugi deo sredstava od nepunh 3 miliona biće prebačen za narednu godinu , i namenjen je nabavci opreme, kaže članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

U Vršačkom Domu Zdravlja u pripremi je i Škola roditeljstva, koja bi sa radom trebala da počne naredne godine, a koja će trudnicama ali i budućim tatama omogućiti adekvatnu pripremu za jedan od najvažnijih dana u životu. Ovde će moći da dobiju sve potrebne informacije, savete i sugestije, biće organizovane i vežbe za trudnice.

(FOTO) GADNO NEVREME U VRŠCU: Kiša i vetar od preko 100 na sat, ne izlazite ako NE MORATE

NEOBIČNA PRIČA: Na Vršačkom groblju dva muža dele spomenik (FOTO)

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: