Vršac je noćas DOBRO PRODRMAO zemljotres od 3,6 Rihtera, a šta na to kažu građani? Nećete VEROVATI Vršac je noćas DOBRO PRODRMAO zemljotres od 3,6 Rihtera, a šta na to kažu građani? Nećete VEROVATI

Vršac je noćas DOBRO PRODRMAO zemljotres od 3,6 Rihtera, a šta na to kažu građani? Nećete VEROVATI

DruštvoIzdvajamoNajnovijeVršac 10/08/2017

Zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale pogodio je sinoć u 23.17h region Vršca, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.Pre ovog potresa, oko 21.17h... Vršac je noćas DOBRO PRODRMAO zemljotres od 3,6 Rihtera, a šta na to kažu građani? Nećete VEROVATI

Zemljotres magnitude 3,6 jedinica Rihterove skale pogodio je sinoć u 23.17h region Vršca, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.Pre ovog potresa, oko 21.17h registravan je zemljotres (3,8 jedinica Rihterove skaleu) u regionu Deliblatske peščare, kod Dolova, na dubini od oko dva kilometra.

Sinoćnji zemljotres, jačine 3,6 stepeni Rihterove skale većina Vrščana je prespavala. Čak i oni koji su bili budni, nisu osetili potrese.

Epicentar zemljotresa u blizini Mramorka: Saznajte da li se očekuju novi potresi na ovom području!

– Čuo sam to jutros na vestima za Pančevo i za nas ali ništa nisam osetio, kaže jedan Vrščanin, a slični su kometari i ostalih anketiranih:

– Zemljotres sam prespavala i apsolutno ništa nisam osetila. Neko mi je to jutros rekao, nemam pojma.

– Nisam osetio ništa, samo sam čuo preko televizije.

– Ja nisam, osetio, supruga mi je jutros rekla da je bio zemljotres.

Za razliku od sinoćnjeg, većina starijih Vrščana  dobro pamti jak zemljotres  iz 1977. godine koji je pogodio Rumuniji.  U Rumuniji je tadašnji zemljotres odeno 1500 života, a tom prilikom tlo je prilično podrhtavalo I u Vršcu, na sreću, bez posledica- Sećam se dobro tog zemljotresa, luster se ljuljao, uspaničili smo se I pobegli napolje, ali to je sve, na sreću nije bilo nikakvih posledica – priča nam jedan vremešni Vrščanin.

Zemljotresi u ovom gradu su retkost. Poslednji koji je donekle uznemirio Vrščane dogodio se u julu mesecu 1994. godine, bio je jačine oko 4 stepena Rihterove skale, tlo je podrhtavalo vise puta  nekoliko dana, ali osim blage panike, ovaj zemljotres nije izazvao nikakve druge posledice.

Ljudi u strahu, noćas se tresao Južni Banat: Evo gde se sve osetio ZEMLJOTRES!

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: