(VIDEO) Svirka i pesma NA SRED ULICE! Mnogi su bili iznenađeni kad su videli ovu FEŠTU u Kovačici, evo o čemu se radi (VIDEO) Svirka i pesma NA SRED ULICE! Mnogi su bili iznenađeni kad su videli ovu FEŠTU u Kovačici, evo o čemu se radi

(VIDEO) Svirka i pesma NA SRED ULICE! Mnogi su bili iznenađeni kad su videli ovu FEŠTU u Kovačici, evo o čemu se radi

IzdvajamoKovačicaKulturaNajnovije 07/10/2017

U toku je niz manifestacija kojima se obeležava Kovačički oktobar. Brojni turisti danas su posetili našu prelepu Kovačicu, a neke od njih zabavljali su... (VIDEO) Svirka i pesma NA SRED ULICE! Mnogi su bili iznenađeni kad su videli ovu FEŠTU u Kovačici, evo o čemu se radi

U toku je niz manifestacija kojima se obeležava Kovačički oktobar. Brojni turisti danas su posetili našu prelepu Kovačicu, a neke od njih zabavljali su i ulični svirači.

Tradicionalna proslava kovačičkog oktobra će i ove godine objediniti kako izložbe i kulturno – umetničke i zabavne programe, tako i razna sportska i gastronomska takmičenja. Takmičenje u kuvanju pasulja bio je samo uvod u ovogodišnju proslavu, koja se nastavlja. Najviše dešavanja je pak najavljeno za danas i sutra.

U 12 časova danas održano je otvaranje oktobarskog salona u prostorijama Galerije naivne umetnosti. Svečana sednica kovačičkog Saveta mesne zajednice počela je u 13 sati. U 14 časova na platou mesne zajednice otvoren je tradicionalni Etno vašar rukotvorina u okviru kojeg je održan kulturno umetnički program i popularna tortijada. U 17 sati počeo je i oktobarski turnir u kuglanju.

U večernjim časovima na trgu u centru Kovačice svoj koncert održava Alen Islamović. Drugog dana vikenda, u nedelju 8. oktobra Udruženje sportskih ribolovaca Ribolovac na svom placu organizuje tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

U 11 sati u sportskom centru Slavija počinju oktobarske radničke igre u kuglanju. Dečiji vašar najavljen je za 14 sati i održaće se na pijaci u Kovačici. U 18 sati u evangeličkoj crkvi u Kovačici biće organizovan koncert ozbiljne muzike, dok će sat vremena kasnije u domu kulture 3. oktobar biti održan celovečernji kulturno – umetnički program pod nazivom Amateri svom mestu.

KOVAČIČKI OKTOBAR – EKSPLOZIJA DOGAĐAJA: Za dane vikenda predviđeno čak 20 manifestacija

Proslava kovačičkog oktobra potrajaće do kraja oktobra. Svakog vikenda biće organizovana različita dešavanja.

U organizaciju kovačičkog oktobra uključena su Udruženja i Institucije iz Kovačice. Glavni organizator je TOOK a pokrovitelj je opštine Kovačica.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: