VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! PAKAO KAKAV DO SADA NIJE VIĐEN: Najmanje 10 mrtvih! (VIDEO) VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! PAKAO KAKAV DO SADA NIJE VIĐEN: Najmanje 10 mrtvih! (VIDEO)

VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! PAKAO KAKAV DO SADA NIJE VIĐEN: Najmanje 10 mrtvih! (VIDEO)

NajnovijeSvet 10/10/2017

Požarima koji besne dodatnu snagu daju vetrovi koji su rasplamsali „pakao kakav do sada nije viđen“, navodi Gardijan. Najmanje 100 osoba je povređeno u... VATRA GUTA SVE PRED SOBOM! PAKAO KAKAV DO SADA NIJE VIĐEN: Najmanje 10 mrtvih! (VIDEO)

Požarima koji besne dodatnu snagu daju vetrovi koji su rasplamsali „pakao kakav do sada nije viđen“, navodi Gardijan.

Najmanje 100 osoba je povređeno u šumskim požarima koji bukte u Severnoj Kaliforniji, navodi AP.

Broj žrtava potvrđen je u ponedeljak kasno uveče, a do sada je evakuisano oko 20.000 ljudi.

Guverner Kalifornije Džeri Braun proglasio je vanredno stanje u severnim kalifornijskim okruzima, među kojima su Napa, Sonoma, Mendosino, Lejk, Orandž…

Sedam osoba stradalo je u okrugu Sonoma, saopštili su zvaničnici.

Takođe, dve osobe su poginule u okrugu Napa, a jedna u okrugu Mendosino, navodi BBC.

Više od 5.00 domova u Južnoj Kaliforniji evakuisano je dok vatrogasne ekipe pokušavaju da se izbore sa požarom, koji je zahvatio 6.000 hektara i uništio desetine objekata u okrugu Orandž.

Oblaci dima bili su vidljivi nad Diznilendom, a zvaničnici su izdali upozorenje za kvalitet vazduh za delove okruga Los Anđelesa.

Tokom posete Kaliforniji, američki potrpedsednik Majk Pens rekao je da je savezna vlada spremna da obezbedi svu potrebnu pomoć toj zemlji dok se bori sa destruktivnim šumskim požarima.

On je to rekao sinoć na događaju u oblasti Sakramenta nakon što je guverner Braun naglasio da je tražio od američkog predsednika Donalda Trampa da proglasi „federalnu katastrofu“.

POŽAR U CENTRU VOJVODINE: Vatrogasci se bore sa nemilosrdnom vatrenom stihijom, ne zna se da li ima povređenih

– Blisko ćemo sarađivati sa guvernerom Barunom i Kalifornijom kako biste prebrodili ova izazovna vremena. Stojimo uz vas – poručio je Pens.

Još nije poznato kako su požari izbili u nedelju uveče.

AP naglašava da se očekuje da će broj povređenih porasti kada pristignu informacije za sve druge oblasti pogođene požarom.

Izvor: Blic, Guardian

Najnovije vesti: