Uskoro ZNAČAJNA ulaganja u obnovu specijalne bolnicu u Kovinu, najavljuje pokrajinska Vlada Uskoro ZNAČAJNA ulaganja u obnovu specijalne bolnicu u Kovinu, najavljuje pokrajinska Vlada

Uskoro ZNAČAJNA ulaganja u obnovu specijalne bolnicu u Kovinu, najavljuje pokrajinska Vlada

IzdvajamoKovinNajnovije 19/04/2017

Ulaganje u infrastrukturu u specijalnoj bolnici u Kovinu, biće jedan od prioriteta pokrajinske Vlade, najavio je dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zadravstvo, tokom... Uskoro ZNAČAJNA ulaganja u obnovu specijalne bolnicu u Kovinu, najavljuje pokrajinska Vlada

Ulaganje u infrastrukturu u specijalnoj bolnici u Kovinu, biće jedan od prioriteta pokrajinske Vlade, najavio je dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zadravstvo, tokom posete ovoj ustanovi. Specijalna psihijatrijska bolnica u Kovinu, najveća je ustanova ovakvog tipa u Srbiji. Godišnje se u njoj leči preko 1500 najtežih pacijenata.

ZNA SE KOME VERUJU GRAĐANI KOVINA: Dok su drugi zatvarali fabrike evo ko je zaposlio ljude

Delovi fasade koji otpadaju, vlaga u zidovima – tako izgledaju skoro sve zgrade Specijalne psihijatrijske bolnice u Kovinu.

– Neshvatljivo je kako niko godinama nije pokušao da reši infrastrukturne probleme u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Kovinu, kazao je dr Zoran Gojković, pokrajnski sekretar za zdravstvo prilikom svoje posete ovoj ustanovi.

Nakon što je obišao ustanovu, pokrajinski sekretar izrazio je zahvalnost zaposlenima koji rade u uslovima koji nisu dostojni 21. veka.

– Moramo odmah da krenemo u infrastrukturna ulaganja. Pravi se projekat za rekonstrukciju i adaptaciju odeljenja psihogerijatrije. Dogovorili smo se i za priču vezanu za ostale zgrade. U narednom periodu će pokrajinska Vlada uložiti značajna sredstva u pokušaj da se uslovi koliko toliko dovedu u 21. vek.

– Zdravstvo je bilo dosta zapostavljeno u Kovinu. Lokalna samouprava je u proteklih nekoliko godina mnogo uložila kako bi se to promenilo, kaže Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin.

U toku su završni radovi na izgradnji zgrade za Hitnu pomoć i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

– Pošto je bolnica pod ingerencijom pokrajine, ali nas mnogo zanima. Ja sam zahvalna velikom interesovanju nove pokrajinske vlade koje je pokazala prema ovom bolničkom kompleksu u Kovinu. Veoma zahvalna pokrajinskom sekretaru što je postio bolnicu i video da je nama u amanet ostaljena ruina, a ne bolnica. Što je velika žalost i sramota. Duboko sam uverena da će ulaganje u ovaj bolnički kompleks biti sproveden u najskorije vreme – kaže Sanja Petrović.

Specijalna bolnica u Kovinu ima kadrovskih problema, naročito kada su u pitanju visokoobrazovani kadr0ovi. Pokrajinski sekretar najavio je da će i u tom segmentu biti promena.

– Ovim putem pozivam sve mlade lekare iz Kovina da ukoliko žele da se zaposle u Kovinu, mi ćemo kao pokrajinska Vlada i lokalna samouprava pokušati da iznađemo mogućnosti i rešenje da mladi iz Kovina ostanu i nađu svoj posao u specijalnoj bolnici u Kovinu. Time dobijaju oni, lokalna samouprava, bolnica. To je put kojim ćemo da idemo – rekao je doc dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar:

Raduje mnogo što smo čuli da će mladi lekari moći da se zapošljavaju u specijalnoj bolnici i da ostaju na ovom području – smatra dr Srđan Nenek, član opštinskog veća.

Pokrajinski skretar za zdravstvo dr Zoran Gojković najavio je rebalans pokrajinskog budžeta za juni ili juni mesec. Tada bi trebalo da se opredele sredstva za rekonstrukcije više zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Specijalna psihijatrijska bolnica u Kovinu, jedan je od proioriteta, kaže Gojković. Ova ustanova sa radom je počela pre 90 godina, i najveća je bolnica ovog tipa u Srbiji. Godišnje se u njoj leči preko 1500 pacijenata sa najtežim psihijatrijskim oboljenjima.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: