Uskoro vidljivi plodovi Erdoganove posete: Portparol turskog predsednika ocenio – Srbija ide pravim putem Uskoro vidljivi plodovi Erdoganove posete: Portparol turskog predsednika ocenio – Srbija ide pravim putem

Uskoro vidljivi plodovi Erdoganove posete: Portparol turskog predsednika ocenio – Srbija ide pravim putem

NajnovijePolitika 12/10/2017

Glavni savetnik i portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin izjavio je da je poseta Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji protekla u izvanrednoj atmosferi i izrazio očekivanje da... Uskoro vidljivi plodovi Erdoganove posete: Portparol turskog predsednika ocenio – Srbija ide pravim putem

Glavni savetnik i portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin izjavio je da je poseta Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji protekla u izvanrednoj atmosferi i izrazio očekivanje da će njeni rezultati vrlo brzo postati vidljivi. 

Kalin, koji je jedini političar ovlašćen da govori u ime turskog predsednika, ocenio je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlično pripremio za posetu turske delegacije i pokazao toplinu i gostoprimstvo, a kao veoma važnu činjenicu istakao je što su dva predsednika posetila Novi Pazar i srela se sa muslimanskom zajednicom.

VUČIĆ POSLE SUSRETA S ERDOGANOM: Turska će investirati u Srbiju, POSAO ZA 2.500 LJUDI

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

„Verujte, ono što je Erdogan uradio i čini za turski narod može se meriti samo sa jednim Ataturkom“

To, kako je naglasio, pokazuje da se muslimanskoj zajednici u Srbiji poklanja pažnja.

– Srbija se otvara prema svojim građanima, ali i prema svetu i Evropi. U tom kontekstu srpsko-turski odnosi dobiće novi implus – rekao je Kalin.

On je dodao da se tokom posete turske delegacije razgovaralo i o pozivu na dijalog o Kosovu i poručio da Turska podržava i ohrabruje Vučića da nastavi razgovore Beograda i Prištine.

– Takvi problemi iziskuju vreme, vođstvo, strpljenje, mudrost… i vidim to sa obe strane, srpske i kosovske – rekao je Kalin i napomenuo da je reč o regionalnom pitanju koje je važno i za Srbiju i za region.

Izvor: Tanjug

Najnovije vesti: