TRAGEDIJA: Poginuo kada mu je brusilica probušila glavu TRAGEDIJA: Poginuo kada mu je brusilica probušila glavu

TRAGEDIJA: Poginuo kada mu je brusilica probušila glavu

HronikaNajnovije 13/09/2017

Radosav P. (50) stradao u žarkovačkoj Ulici Krajiške brigade; Deo sa brusilice se otkačio u kućnoj radionici. ŠOU: Žalili se da nemaju signal na... TRAGEDIJA: Poginuo kada mu je brusilica probušila glavu

Radosav P. (50) stradao u žarkovačkoj Ulici Krajiške brigade; Deo sa brusilice se otkačio u kućnoj radionici.

ŠOU: Žalili se da nemaju signal na mobilnom, a onda je otkriveno ovo! 

NEISPRAVNA brusilica zavila je u utorak u crno Ulicu krajiške brigade u naselju Žarkovo! Radosav P. (50) tragično je nastradao u kućnoj radionici kada se navodno brusni kamen otkačio sa alatke i nasmrt ga isekao.

Deo brusnog kamena okrznuo je po levoj preponi i mladića iz komšiluka Srđana G, koji je pomagao Radosavu u poslu.

On je sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar, gde je hitno operisan, i nalazi se van životne opasnosti.Prema prvim informacijama, do tragedije je došlo nešto posle 12 sati, kada su u radionici Radosav P. i Srđan G. pokušali brusilicom da naprave kanal u zidu u Ulici krajiške brigade broj 25.

Radosav je svakodnevno nakon posla boravio u svojoj radionici – priča za „Novosti“ komšinica.

– Videla sam ga kada je pošao iza kuće. Samo posle nekoliko minuta začula sam mladića iz komšiluka kako doziva pomoć. Izletela sam ispred i videla ga u lokvi krvi kako sedi ispred kuće.

Leva noga mu je bila sasvim krvava, nije mogao da se pomeri, samo je rukom pokazivao ka radionici gde je Radosav nepomično ležao obliven krvlju.

Prema priči očevidaca, do tragedije je došlo kada se kameni brus otkačio sa brusilice baš u trenutku kada je Radosav njome pravio kanal u zidu. Kamen je nesrećnog čoveka pogodio u glavu usmrtivši ga na mestu.

U trenutku nesreće u kući je bila Radosavljeva ćerka, koja je zatekla jeziv prizor u očevoj radionici.

Brus je iskočio iz mašine i prošao Radosavu kroz glavu. Nije mu bilo spasa. Ćerka ga je zatekla na licu mesta, dete je počelo da se guši od stresa. Za to vreme komšije su ispred kuće pokušale da zaustave krvarenje mladiću – kroz suze svedoči komšinica.

VREDAN MAJSTOR I CENjEN KOMŠIJA

NASTRADALI Radosav P. (50) živeo je u porodičnoj kući u Krajiške brigade 25 sa ćerkom jedinicom. Pre nekoliko godina ostao je bez supruge. Komšije ga pamte kao vrednog i iskusnog majstora, koji je svima pomagao kada god je bio u prilici.

– Svi su ga znali. Uvek se uredno javljao, i on i njegova ćerka, koja je nedavno upisala fakultet. Bio je vredan, uvek spreman svima da pomogne i da se nađe kada god nešto zatreba – tvrdi M. R. iz komšiluka.

Izvor: E. B. R.

 

Najnovije vesti: