STRAST, LJUBAV, TRADICIJA: U Jabuci je održana šesta fijakerijada (FOTO) STRAST, LJUBAV, TRADICIJA: U Jabuci je održana šesta fijakerijada (FOTO)

STRAST, LJUBAV, TRADICIJA: U Jabuci je održana šesta fijakerijada (FOTO)

NajnovijeZanimljivosti 12/08/2017

U Jabuci je održana šesta fijakerijada u organizaciji ergele „Veličković“. CARSKI KONJ: Strast i ljubav prema LIPICANERIMA (FOTO) Slobodan Veličković, želi da selu podari... STRAST, LJUBAV, TRADICIJA: U Jabuci je održana šesta fijakerijada (FOTO)

U Jabuci je održana šesta fijakerijada u organizaciji ergele „Veličković“.

CARSKI KONJ: Strast i ljubav prema LIPICANERIMA (FOTO)

Slobodan Veličković, želi da selu podari izuzetno kvalitetnu ergelu i zbog toga organizuje fiajkerijadu. Ove godine, osim revijalnog, održan je i takmičarski deo u vožnji zaprega kroz čunjeve.

Šesta fijakerijada koja je imala revijalni deo i vožnju kroz čunjeve održana je u organizaciji Ergele „Bioeliksir Veličković“ u Jabuci. Fijakerijada je okupila više desetina konjara, a u recijalnom delu prikazana je vožnja dvoprega i četvoroprega.

U revijalnoj vožnji dvoprega pobedio je poznati konjar vlasnik ergele „Bulić“ Milenko Radaković iz Surčina, dok je u vožnji četvoroprega najbolji bio Đura Anđelkov iz Kovina.

Zlatko Petrov iz Starčeva osvojio je drugo mesto s mladim konjima, dok su predstavnici ergele „Kovačević“ iz Pančeva predstavili najlepšu opremu. Inače, konjari ističu da je fijakerijada u Jabuci sve bolja i da im mnogo znači.

Po završetku revijalnog dela održano je takmičenje u vožnji dvoprega i četvoroprega kroz čunjeve, koje je takođe privuklo veliku pažnju posetilaca.

Izvor:RTV

Najnovije vesti: