STIGLO ZAHLAĐENJE: Grad protutnjao sledećim mestima (FOTO) STIGLO ZAHLAĐENJE: Grad protutnjao sledećim mestima (FOTO)

STIGLO ZAHLAĐENJE: Grad protutnjao sledećim mestima (FOTO)

NajnovijeServisne informacije 12/08/2017

Dugo očekivano osveženje stiglo je popodne konačno u Srbiju. Međutim, stiži i nevolje, gromovi najavljuju nevreme u Beogradu, a u Čačku i Gornjem Milanovcu... STIGLO ZAHLAĐENJE: Grad protutnjao sledećim mestima (FOTO)

Dugo očekivano osveženje stiglo je popodne konačno u Srbiju. Međutim, stiži i nevolje, gromovi najavljuju nevreme u Beogradu, a u Čačku i Gornjem Milanovcu već „obrali“ ledenice.

Kiša koja se očajnički priželjkivala posle gotovo dve nedelje paklenih temperatura, koje su pralazile 40 stepeni po Celzijusu, počela je u Bogradu lagano rominjanjem, ali gromovi iz daljine najavljuju će se obistiniti prognoza i da će veći deo Srbije zahvatiti pravo letnje nevreme.

Tako je i bilo i jako nevreme, praćeno velikom količinom grada, zahvatilo je danas po podne selo Gornji Branetići, kod Gornjeg Milanovac.

Gde je NAJGORA suša u celoj Srbiji? U pitanju su ova 4 mesta

Grad je pričinio veliku štetu na voću, ali i ratarskim kulturama, rekao je za Glas zapadne Srbije, Sreten Žižović iz zaseoka Trnaci.

Grad je bio veličine graška, a u pojedinim mestima i malo krupniji.

Obilni pljuskovi zahvatili su nešto posle 16 sati Čačak i Lučane.

U Čačku su zbog velike količine kiše bile poplavljene ulice, jer kišna kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode.

Iz RHMZ najavljuju da će do kraja dana biti nestabilno vreme sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U većini mesta očekuje se oko 20 mm kiše za 3 h, a na istoku i severoistoku Srbije obilne padavine (ponegde i preko 40 mm/ 12 h).

Na području Beograda krajem dana i tokom noći pojava obilnih pljuskova i grmljavina sa količinom padavina oko 20 mm/3h.

Najniža temperatura kretaće se od 15 do 22, najviša od 28 na severozapadu do 36 stepeni Celzijusa na jugoistoku.

Izvor: Mondo

Najnovije vesti: