Stigle domaće lubenice na pančevačkoj Zelenoj pijaci, a cena? Oduševljava! (VIDEO) Stigle domaće lubenice na pančevačkoj Zelenoj pijaci, a cena? Oduševljava! (VIDEO)

Stigle domaće lubenice na pančevačkoj Zelenoj pijaci, a cena? Oduševljava! (VIDEO)

EkonomijaNajnovijePančevo 08/07/2017

Bogata ponuda lubenica na pančevačkoj pijaca, a cene se kreću već od 30 dinara za kilogram. U ponudi je nekoliko sorti, a „dolaze“ nam... Stigle domaće lubenice na pančevačkoj Zelenoj pijaci, a cena? Oduševljava! (VIDEO)

Bogata ponuda lubenica na pančevačkoj pijaca, a cene se kreću već od 30 dinara za kilogram. U ponudi je nekoliko sorti, a „dolaze“ nam iz Brestovca, Sefkerina i drugih krajeva južnog Banata.

Kupci lubenica na razne načine proveravaju da li je bostan sladak. Oni koji ne znaju da to procene pitaju prodavce za savet kako ne bi pogrešili u svojoj proceni.

BILI SMO NA PIJACI U PANČEVU: Nikad bolja ponuda, cene za svačiji džep

Crna domaća, vaska, talisman, bond su vrste lubenica koje se prodaju kod Evice Drakšan iz Brestovca na tezgi. Cena bostana je 30 dinara. Kako je rekla Drakšan ljudi na razne načine proveravaju da li je lubenica zrela.

U narodu kruži priča o muškim i ženskim lubenicama. Ovi proizvođači kažu da te podele nema, ali da je to priča koja se prenosi sa generacije na generaciju, pa se ustalila u našem narodu.

KAKO IZABRATI NAJBOLJU LUBENICU: Više nikada nećete OMANUTI!

Izvor: RTV Pančevo

Najnovije vesti:

 • Ovi delovi u Pančevu su ostali bez vode!

  Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode će u 11 i 30 ostati ulica Moše Pijade od Branka Radičevića do Dimitrija Tucovića. Vode neće biti do završetka radova na sanaciji na havarije. Izvor:Južni Banat

 • Pokušaj samoubistva: Pucao sebi u grudi!

  D.Đ. (61) iz Kuršumlije zadobio je povrede grudnog koša opasne po život, kada je sačmarom sebi pucao u grudi. Kako nam je potvrđeno, D.Đ. je pokušao da izvrši samoubistvo u porodičnoj kući u kuršumlijskom selu Spance. Slučaj je prijavljen...

 • Veća isključenja električne enrgije u Vršcu: Spisak ulica i termini!

  Zbog radova na mreži biće isključene sledeće ulice, tokom sutrašnjeg dana: Vršac 2.Oktobar neparna strana od Zelengorske do broja 75 i parna strana od br. 74 do 90, od 09.00-10.00 Vršac Bihaćka od početka do broja 34, od 10.30-11.30...

 • Trijumfom protiv favorita: Vrščani se vratili u pobednički ritam!

  Vršac – Dinamik 87:79 (27:15, 22:22, 14:18, 24:24) Centar Milenijum, gledalaca 1.300, sudije: Kralj (Trebinje), Pecelj (NS), Vesković (BG) Vršac: Mitrović 7, Glišić 15 (6 sk), Kutlešić 19 (4 sk, 4 as), Đorđević, Munižaba, Veljković 8 (5 sk), Jovović...