Sramotno suđenje skoka u dalj: Ivana Španović objasnila NEPRAVDU koja se sinoć desila Sramotno suđenje skoka u dalj: Ivana Španović objasnila NEPRAVDU koja se sinoć desila

Sramotno suđenje skoka u dalj: Ivana Španović objasnila NEPRAVDU koja se sinoć desila

NajnovijeSport 12/08/2017

Ljubitelji atletike i dalje ne veruju kakav je kiks imala Ivana Španović na šampionatu planete u Londonu, a sad se i ona oglasila –... Sramotno suđenje skoka u dalj: Ivana Španović objasnila NEPRAVDU koja se sinoć desila

Ljubitelji atletike i dalje ne veruju kakav je kiks imala Ivana Španović na šampionatu planete u Londonu, a sad se i ona oglasila – sa objašnjenjem i obećanjem.

Komisija za žalbe svetske kuće atletike odbila je prigovor Atletskog saveza Srbije na merenje poslednjeg skoka Ivane Španović na šampionatu planete u Londonu, pa je ona ostala četvrta, time i bez medalje.

BAKSUZAN SKOK NAŠE ŠAMPIONKE: Španovićka ostala bez zlata, a razlog je NAJGLUPLJI MOGUĆI! (VIDEO)

Naša najbolja atletičarka u poslednjoj, šestoj seriji, ostvarila je skok koji je evidentno bio preko sedam metara, ali će se ispostaviti da je to verovatno najbaksuzniji u istoriji discipline skoka u dalj – Papirić sa brojem na Ivaninim leđima se odlepio i prilikom doskoka ostavio trag u pesku, pa je konačni rezultat Ivaninog skoka u šestoj seriji iznosio 6,91.

Atletski savez Srbije na čelu sa predsednikom Veselinom Jevrosimovićem uložio je žalbu na ovakvo merenje, ali glavni sudija je ostao pri stavu da je merenje urađeno u skladu sa pravilima, a to je onda potvrdila komisija, odbivši žalbu.

 

„Komisija je odbila žalbu. Ivana Španović je žrtva elektronske greške. Sramotno suđenje skoka u dalj na prvenstvu sveta u Londonu“, poručio je Jevrosimović.

I dok fanovi besne zbog nepravde, ona se i sama oglasila na svojim profilima na društvenim mrežama sa „objašnjenjem“ zašto joj nije prihvaćena žalba.

 

Dala je dva razloga za ovu nezgodnu situaciju:

„1. Nepravda.

2. Iz Srbije sam.“

Ipak, dala je sebi i jedno obećanje. „Znam da je zlato moje, kad-tad“, napisala je popularna atletičarka, a fanovi su je bezrezervno podržali.

Izvor: Noizz

Najnovije vesti: