SRAMOTA: Smešne kazne huliganima za povike ,,UBIJ SRBINA“ SRAMOTA: Smešne kazne huliganima za povike ,,UBIJ SRBINA“

SRAMOTA: Smešne kazne huliganima za povike ,,UBIJ SRBINA“

Najnovije 20/03/2017

Četvorica huligana koja su nedavno na Poljudu uzvikivala „Ubij Srbina“ neće zbog javnog poziva na mržnju i nasilje u zatvor na izdržavanje vremenske kazne,... SRAMOTA: Smešne kazne huliganima za povike ,,UBIJ SRBINA“

Četvorica huligana koja su nedavno na Poljudu uzvikivala „Ubij Srbina“ neće zbog javnog poziva na mržnju i nasilje u zatvor na izdržavanje vremenske kazne, već ih je sud sankcionisao u – metrima! Oni, naime, ne smeju da se približavaju stadionima na udaljenost manju od 500 metara.

Splitsko tužilaštvo je zahtevalo određivanje istražnog zatvora za pomenute simpatizere Hajduka, koji su na utakmici hrvatskog prvenstva sa Rijekom megafonom predvodili navijanje i pozivali na nasilje i mržnju, međutim, sud taj zahtev nije prihvatio, jer je, kako se navodi, smatrao da „obrazloženja tužilaštva nisu dovoljna“.

Posle žalbe tužilaštva na takvu odluku istražnog sudije, izvanraspravno veće Županijskog suda u Splitu odlučilo je da „izrekne mere opreza, a ako ih prekrše i približe se stadionima na kojima se odigravaju utakmice Hajduka i reprezentacije, završiće u istražnom zatvoru“.

Izvor: Blic

Najnovije vesti: