SPEKTAKL: Vrnjački karneval oduševio decu iz Kusića, „Belocrkvanske mažoretkinje“ nastupile peti put (FOTO) SPEKTAKL: Vrnjački karneval oduševio decu iz Kusića, „Belocrkvanske mažoretkinje“ nastupile peti put (FOTO)

SPEKTAKL: Vrnjački karneval oduševio decu iz Kusića, „Belocrkvanske mažoretkinje“ nastupile peti put (FOTO)

Bela CrkvaNajnovije 17/07/2017

Proteklog vikenda na 13.Vrnjačkom karnevalu Belu Crkvu su predstavljali karnevalska grupa „Španjolci“ PU „Anđelka Đurić“ iz Kusića i naravno KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“. Zanimljivo je... SPEKTAKL: Vrnjački karneval oduševio decu iz Kusića, „Belocrkvanske mažoretkinje“ nastupile peti put (FOTO)

Proteklog vikenda na 13.Vrnjačkom karnevalu Belu Crkvu su predstavljali karnevalska grupa „Španjolci“ PU „Anđelka Đurić“ iz Kusića i naravno KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Zanimljivo je da su deca iz Kusića ostavila izuzetan utisak već na premijernom nastupu na „Belocrkvanskom karnevalu“ pa su gosti iz Vrnjačke Banje već tada tražili da ta grupa gostuje na njihovom karnevalu.

-Deca i ja smo oduševljeni gostoprimstvom, smeštajem u centru i naravno učešćem na karnevalu. Dečiji karneval činilo je 24 grupe, naši mali „Španjolci“ iz Kusića igrali su koreografiju ispred dve bine praćeni aplauzima i škljocanjem foto aparata i telefona. Kostimi su komentarisani gde god da smo zastali, kao i deca koja umeju da ih nose i da izvedu koreografiju. Bio je ovo prvi njihov i moj nastup van Bele Crkve i u povratku smo u glas razmenjivali iskustva, kaže ponosna vaspitačica Dagana Farkaš.

Deca se nadaju da će još biti poziva za gostovanja, a vaspitačica kaže da je gostovanje na drugim karnevalima ne samo uživanje, već i velika pomoć da tako maloj deci objasni šta je to karnevalski duh.

-Naše mažoretkinje od osnivanja, već pet godina predvode karnevalsku povorku u Vrnjačkoj banji,na naše veliko zadovoljstvo, jer je ovaj karneval poznat po velikoj selekciji grupa koje će pozvati da učestvuju. Organizatori su prezadovoljni nastupom, devojke su odigrale pobedničku koreografiju sa državnog prvenstva i imale malo vremena i da uživaju u lepoti naše najveće banje, kaže Dejan Đurić predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Mažoretkinje će imati pauzu do 7.avgusta a onda će intenzivno trenirati sve do Evropskog šampionata koji će biti održan 8.septembra u Laškom u Sloveniji.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...