Sonja (43) preživela HOROR! Ujela je BUBA – ubrzo je ostala bez OBE RUKE I NOGE Sonja (43) preživela HOROR! Ujela je BUBA – ubrzo je ostala bez OBE RUKE I NOGE

Sonja (43) preživela HOROR! Ujela je BUBA – ubrzo je ostala bez OBE RUKE I NOGE

NajnovijeSvet 10/08/2017

Moglo je da se vidi kako joj udovi odumiru, njene ruke i noge su crnile – ispričao je njen muž. Ceo Južni Banat dolazi... Sonja (43) preživela HOROR! Ujela je BUBA – ubrzo je ostala bez OBE RUKE I NOGE

Moglo je da se vidi kako joj udovi odumiru, njene ruke i noge su crnile – ispričao je njen muž.

Ceo Južni Banat dolazi u Pančevo na ovu operaciju, trenutno na listi čekanja 1.400 ljudi (VIDEO) 

Sonji Kujas (43) iz Kolonja u Nemačkoj, lekari su morali da amputiraju obe noge i ruku posle ujeda insekta dok je iznosila smeće.

Ovaj užas se desio sredinom marta, ali se tek ove nedelje saznalo za njen nesrećan slučaj, kada je rešila da ispriča šta joj se dogodilo kako bi upozorila i druge koliko ovako naizgled bezazlene povrede mogu da budu opasne.

Nemački mediji navode da je Sonja kobnog dana iznosila đubre, kao što svakog dana radi na poslu, kada ju je insekt ujeo za ruku.

– Odmah sam primetila otok. Bolelo je, počelo je da mi se vrti u glavi, i bilo mi je hladno. Kolege sa posla su odmah pozvale Hitnu pomoć – ispričala je Sonja.

Odvezena je u bolnicu, a nakon pregleda je puštena kući. Međutim, stanje joj se kod kuće pogoršalo. Povraćala je, i morali su ponovo da je odvezu u bolnicu, gde je pala u komu.

Ujed insekta izazvao sepsu!

Ujed insekta navodno je doveo do streptokokne infekcije, koja se pogoršala i izazvala sepsu. Nije jasno da li je infekcija nastala zbog samog uboda, ili zbog češanja, pišu mediji.

– Moglo je da se vidi kako joj udovi odumiru. Njene ruke i noge su crnile – ispričao je njen muž.

Na kraju, lekari su uspeli da joj spasu život, ali su morali da joj amputiraju levu ruku i obe noge.

CRVENI ALARM: RHMZ izdao novo upozorenje, sledi OLUJA

Infekcije su vrlo retke komplikacije nakon ujeda insekata.

– Ako imate čudne simptome, treba da odmah odete kod doktora. Nikada ne bih mogla ni da zamislim da bi mi se nešto ovako dogodilo. Ipak, preživela sam. Naučila sam da iznova cenim život – rekla je Sonja.

Izvor: Srbija Danas

Najnovije vesti: