Sin Raše Popova: Ispunio sam poslednju tatinu želju, a onda je on umro… Sin Raše Popova: Ispunio sam poslednju tatinu želju, a onda je on umro…

Sin Raše Popova: Ispunio sam poslednju tatinu želju, a onda je on umro…

DruštvoNajnovije 21/04/2017

Veliki stvaralac Raša Popov peminuo je posle duže bolesti, od njega se oprostio veliki broj poznatih, a sin Bojan i ćerka Dijana imali su... Sin Raše Popova: Ispunio sam poslednju tatinu želju, a onda je on umro…

Veliki stvaralac Raša Popov peminuo je posle duže bolesti, od njega se oprostio veliki broj poznatih, a sin Bojan i ćerka Dijana imali su posebnu poruku za njega.

Dečiji pisac i zvezda kultne emisije “Fazoni i fore“, Raša Popov, preminuo je preksinoć u Beogradu

Dočekao je da na poslednji dan vidi svog sina Bojana, koji je doputovao iz Rusije gde živi i radi kao sveštenik.

Pre nedelju dana mi je obećao da će ostati živ, dok ja ne stignem u Srbiju da se oprostimo. Znao je da ne mogu ranije da dođem. Ispunio je to obećanje – rekao je Bojan za Informer dodajući da je ocu očitao molitvu nakon ćega je on preminuo.

On je takođe dodao da njegovog oca nisu hteli da prime u bolnicu iako je bio teško bolestan. Govorili su da je zdrav iako je bio u vidno lošem stanju.

Njegova ćerka Dijana kaže da je u decembru prvi put pokazao znake slabosti.

Imao je nelečeni dijabetes, a povrh toga znao je i da se najede kolača. Tada bi mu skočio šećer i razum odlutao. Do poslednjeg trenutka želeo je da piše. U januaru mu je bilo bolje, te je počeo da sprema novi roman o druženju dva despota Stefana Lazarevića i Đurđa Brankovića.

– Vid ga je skoro napustio, pa smo se dogovorili da on diktira, a ja da prekucavam. Eto, nismo stigli tu želju da ostvarimo – rekla je Dijana Topolac.

Raša je u poodmaklim godinama ovladao grčkim, a i pisce drugih nacija čitao je u originalu. Njegova formula sreće funkcionisala je besprekorno. a onda je došla usamljenost. Jednom prilikom je za sebe rekao:

– Ja sam bio donedavno srećan čovek, a onda mi je umrla žena. To je bio težak udarac, bili smo zajedno 55 godina, to je jedan život. Sad se osećam kao na godišnjem odmoru iz paklene kuće smrti , još sam živ, nisam u kući smrti gde mi je žena – pričao je Raša.

Imao je želju da otputuje u Grčku, ali mu ta želja nije bila ostvarena.

Donedavno sam kao poslednji instinkt mladosti imao želju da odem u Grčku , ali otrio sam da to nije izvodljivo. Siromah sam, u Grčku ne mogu – rekao je jednom prilikom veliki stvaralac.

Od njega su se oprostili i Predrag Vuković Peđolino, Minja Subota, Ljubivoje Ršumović, Mošo Odalović i mnogi drugi…

Komemoracija će biti održana danas u zgradi RTS-a, a sahrana sutra u 13 časova u Aleji zaslužnih građana.

Izvor: Blic, Informer, Telegraf

Najnovije vesti: