Sa tri frtalja lanca skinuo VAGON bostana! (FOTO) Sa tri frtalja lanca skinuo VAGON bostana! (FOTO)

Sa tri frtalja lanca skinuo VAGON bostana! (FOTO)

AlibunarIzdvajamoNajnovijePoljoprivreda 12/07/2017

Ovih dana u Centru Alibunara bostan po prosečnoj ceni od 25 dinara po kilogramu nudio je Miljko Dimitrijević iz Banatskog Karlovca. Pored berićetne žetve... Sa tri frtalja lanca skinuo VAGON bostana! (FOTO)

Ovih dana u Centru Alibunara bostan po prosečnoj ceni od 25 dinara po kilogramu nudio je Miljko Dimitrijević iz Banatskog Karlovca.

Pored berićetne žetve žitarica i drugih ratarski i povrtarskih kultura, Dimitrijević je sa tri frtalja lanca skinuo vagon lubenica i dinja. Dimitrijević tvrdi da je njegov bostan odličnog kvaliteta, da je u prizvodnji koristio sve neophodne agrotehničke mere a vremenske prilike pogodovale dobrom rodu.

Stigle domaće lubenice na pančevačkoj Zelenoj pijaci, a cena? Oduševljava! (VIDEO)

Od zarade očekuje da pokrije troškove proizvodnje a nešto malo ostane i za trošak. Medju brojnim kupcima željnim da na trpezi probaju pomenuto voće bila je i jedna porodica naših gasterbajtera tek pristigla iz Austrije jer kako kažu, „banatske lubenice su najslađe“.

Na par metara dalje od Dimitrijevića svoje povrće po izuzetno pristupačnim cenama nudio je mladi par Marko i Milica, takođe iz Banatskog Karlovca.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: