RMHZ IZDAO NOVO SAOPŠTENJE: Evo kakav nas JUN, JUL I AVGUST očekuju! RMHZ IZDAO NOVO SAOPŠTENJE: Evo kakav nas JUN, JUL I AVGUST očekuju!

RMHZ IZDAO NOVO SAOPŠTENJE: Evo kakav nas JUN, JUL I AVGUST očekuju!

NajnovijeServisne informacije 19/05/2017

Malo toplije i vlažnije leto očekuje se ove godine, mi vam prenosimo u celosti obaveštenje RMHZ-a. JUN 2017: Malo topliji i prosečno vlažan jun.... RMHZ IZDAO NOVO SAOPŠTENJE: Evo kakav nas JUN, JUL I AVGUST očekuju!

Malo toplije i vlažnije leto očekuje se ove godine, mi vam prenosimo u celosti obaveštenje RMHZ-a.

JUN 2017: Malo topliji i prosečno vlažan jun.

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16.4ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 27.1ºS. Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 1 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 92 mm.

HOROR U HIDROELEKTRANI ĐERDAP! Na rešetki pronađeno telo muškarca!

JUL 2017: Topliji i suvlji jul. Toplotni talasi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 18.5ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 29.9ºS. Mesečna suma padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 12 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 33 mm.

PONOS KRUŠICE: Jovana Hoc postigla izuzetan rezultat na Međunarodnom matematičkom takmičenju

AVGUST 2017: Nastavak leta. Toplotni talasi. Topliji i malo suvlji avgust. Ipak, avgustovska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 18.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 29.9ºS. Mesečna suma padavina tokom avgusta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 9 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosiće oko 41 mm.

Izvor: Južni Banat. RMHZ

Najnovije vesti: