REKE SU JOŠ UVEK ZALEĐENE: Na snazi je i dalje obustava saobraćaja na Dunavu, Tisi i Savi REKE SU JOŠ UVEK ZALEĐENE: Na snazi je i dalje obustava saobraćaja na Dunavu, Tisi i Savi

REKE SU JOŠ UVEK ZALEĐENE: Na snazi je i dalje obustava saobraćaja na Dunavu, Tisi i Savi

IzdvajamoNajnovijeServisne informacije 10/01/2017

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da reke Sava, Tisa i Dunav i dalje nisu plovne, a da se saobraćaj na beogradskom... REKE SU JOŠ UVEK ZALEĐENE: Na snazi je i dalje obustava saobraćaja na Dunavu, Tisi i Savi

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da reke Sava, Tisa i Dunav i dalje nisu plovne, a da se saobraćaj na beogradskom i niškom aerodromu odvija nesmetano.

Kako se navodi u saopštenu, službe beogradskog aerodroma Nikola Tesla su angažovane kako bi omogućile neometano odvijanje saobraćaja, a na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu saobraćaj se odbija nesmetano. Sa beogradskog aerodroma danas je planirano 133 sletanja i poletanja.

Ministarstvo je navelo da je plovidba na Tisi i dalje obustavljena, od brane do granice sa Madjarskom, zbog toga što led pokriva 90 odsto plovnog puta.

Plovidba je i dalje obustavljena na sistemu Dunav-Tisa-Dunav, kao i na Savi, čiji je vodostaj nizak, a ima i leda.

Na Dunavu je plovidba obustavljena zbog leda od Bezdana do Kladova, ali i zbog jakog vetra na potezu od Kladova do Prahova. Dunav je na delu kod Bezdana i Apatina pokriven ledom 70 odsto, kod Novog Sada oko 60 odsto, kod Beograda oko 50 odsto, dok je kog Velikog Gradišta ceo plovni put prekriven ledom.

Vode Vojvodine su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu, a na Savi od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom, kao i na Tisi.

Srbijavode su proglasile redovnu odbranu od leda na Dunavu od Golupca do Smedereva.

Izvor: Beta.rs

Foto: Uroš Milošević

Najnovije vesti: