RAZVOJNI FOND VOJVODINE: Odobreno skoro pola milijarde kredita RAZVOJNI FOND VOJVODINE: Odobreno skoro pola milijarde kredita

RAZVOJNI FOND VOJVODINE: Odobreno skoro pola milijarde kredita

EkonomijaNajnovije 29/05/2017

Direktor Razvojnog fonda Goran Savić saopštio je da je u 2017. godini ukupno odobreno 455.984.744. dinara kredita, kroz 79 pojedinačnih zahteva. On ističe da... RAZVOJNI FOND VOJVODINE: Odobreno skoro pola milijarde kredita

Direktor Razvojnog fonda Goran Savić saopštio je da je u 2017. godini ukupno odobreno 455.984.744. dinara kredita, kroz 79 pojedinačnih zahteva.

On ističe da je nadzorni odbor početkom godine usvojio i razmorio konkurse i da je to dalo značajne rezultate.

„Donošenjem novih uslova i novih konkursnih linija, sasvim sigurno smo privrednicima i poljoprivrednicima omogućili povoljniji oblik finansijskog kreditiranja i time podstakli razvoj domaće privrede. Zainteresovanost je znatno povećana što pokazuje podatak da smo u 2017. godini odobrili više sredstava nego što je to bio slučaj u prethodne četiri godine“, navodi se u saopštenju direktora razvojnog fonda APV.

DOBRA VEST ZA POLJOPRIVREDNIKE Počela isplata subvencija za regresirano đubrivo

Pozivaju se svi poljoprivrednici i privrednici koji posluju na teritoriji Vojvodine da prate konkurse razvojnog fonda APV i tako sebi omoguće najpovoljnije oblike finansiranja i najbolje uslove koji se trenutno mogu naći na domaćem finansijskom tržištu.

VRLO VAŽNO OBABEŠTENJE: Evo do kog datuma morate da predate dokumentaciju za subvencionisanje traktora!

Trenutno postoji otvoreno osam kreditnih linija od kojih su tri za razvoj privrede, tri za razvoj poljoprivrede, jedna za predfinansiranje evropskih i bilateralnih projekata i jedna za investiciono opremanje radnih, poslovnih i agroindustrijskih zona kroz sufinansiranje sa lokalnim samoupravama.

Izvor: RTV

Najnovije vesti: