PRVO ČOVEK PA TEK ONDA PREDSEDNIK: Priča o gestu prvog čoveka Opova otopiće i najtvrđa srca PRVO ČOVEK PA TEK ONDA PREDSEDNIK: Priča o gestu prvog čoveka Opova otopiće i najtvrđa srca

PRVO ČOVEK PA TEK ONDA PREDSEDNIK: Priča o gestu prvog čoveka Opova otopiće i najtvrđa srca

NajnovijeOpovo 11/01/2017

Današnjim potpisivanjem saglasnosti, deset posto od plate predsednika Opštine Opovo dr Zorana Tasića biće uplaćivano svakog meseca do isteka njegovog mandata na račun samohrane... PRVO ČOVEK PA TEK ONDA PREDSEDNIK: Priča o gestu prvog čoveka Opova otopiće i najtvrđa srca

Današnjim potpisivanjem saglasnosti, deset posto od plate predsednika Opštine Opovo dr Zorana Tasića biće uplaćivano svakog meseca do isteka njegovog mandata na račun samohrane majke iz Opova Snežane Sužnjev.

Snežana i njeno troje maloletne dece žive u vrlo neuslovnom stambenom objektu i lošeg su materijalnog stanja jer Snežana zbog lečenja od karcinoma ne može da radi i privređuje. Žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, kao i pomoći prijatelja.
Najstarija ćerka je sportski stipendista i trenutno živi u Subotici gde pohađa srednju ekonomsku školu i odličan je učenik. Mlađi sinovi pohađaju osnovnu školu u Opovu i idu u sedmi, odnosno šesti razred.

Silom prilika, naviknuti na tegobe, majčinu bolest i egzistencijalnu borbu, Snežanina deca su, možda prerano odrasla, ali su uvek uz nju, vredna i lepo vaspitana za primer.

Snežana Sužnjev je veoma emotivno primila ovu odluku predsednika opštine.

– Veoma sam iznenađena i obradovana, ali moram reći da ovo nije prvi put da meni i mojoj deci pomaže Zoran Tasić, jer su nam on i njegova porodica pomagali i kada nije bio na ovoj funkciji. Mnogi su mi savetovali da se obratim predsedniku opštine i zvanično tražim pomoć od lokalne samouprave ali meni je bilo neprijatno da to učinim. Ova pomoć će mi mnogo značiti za lečenje kao i za sve ono što je najneophodnije za decu, rekla nam je istovremeno i uplakana i radosna Snežana Sužnjev i naglasila da ona nije jedina kojoj Zoran Tasić pomaže i da smatra da ovakvog predsednika opštine nema nigde u Srbiji.

2

Predsednik opštine nije previše obrazlagao svoju odluku i bio je veoma kratak.

– Moj sin i Snežanina ćerka su ista generacija i druže se još od obdaništa. Pre neki dan sam saznao da se Snežana i njena porodica u ovim zimskim danima greju ložeći kartonske kutije koje nabavljaju iz obližnjih prodavnica, što me je kao roditelja i oca dvoje dece zaista pogodilo. Ovom mojom odlukom pre svega želim da ličnim primerom pokažem da humanost i solidarnost moraju biti nešto čime ćemo se i kao ljudi i kao političari rukovoditi u budućnosti.
Nakon pomoći koja je pre svega lični čin predsednika opštine i njegove porodice, lokalna samouprava će pomoći u sanaciji objekta u kojem žive, ali pre svega pružiti pomoć za ono što je najneophodnije u ovom trenutku.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: