PRVE OPŠTINSKE OLIMPIJSKE IGRE ZA OSNOVCE: Sjajano takmičanje budi duh školskog olimpizma PRVE OPŠTINSKE OLIMPIJSKE IGRE ZA OSNOVCE: Sjajano takmičanje budi duh školskog olimpizma

PRVE OPŠTINSKE OLIMPIJSKE IGRE ZA OSNOVCE: Sjajano takmičanje budi duh školskog olimpizma

KovinNajnovije 19/09/2017

Sportski savez opštine Kovin organizuje, 26.avgusta u Školsko – rekreativnom centru „Čardak“ u Deliblatskoj peščari, Prve opštinske olimpijske igre za učenike od petog do... PRVE OPŠTINSKE OLIMPIJSKE IGRE ZA OSNOVCE: Sjajano takmičanje budi duh školskog olimpizma

Sportski savez opštine Kovin organizuje, 26.avgusta u Školsko – rekreativnom centru „Čardak“ u Deliblatskoj peščari, Prve opštinske olimpijske igre za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Kovin.

Projekat ima za cilj da duh školskog olimpizma, kao završnog državnog takmičenja, osete i učenici škola koje nemaju mogućnosti i uslova za postizanje visokih rezultata koji im omogućavaju učešće na završnom takmičenju.

Dolazak ekipe je predviđen do 9:00 časova, nakon čega sledi zajednički sastanak organizatora i vođa ekipa. Defile ekipa i svečano otvaranje Olimpijade zakazano je za 10:00 časova, a zatim slede takmičenja.

Po završetku takmičenja sledi zajednički ručak svih učesnika, a zatim i zajednička šetnja Stazom zdravlja kroz Deliblatsku peščaru.

OPET U FINALU: Osnovci iz Kovačice žele da ponove prošlogodišnji uspeh (FOTO)

Dodela priznanja i svečano zatvaranje Olimpijade predviđeno je za 16:00 časova.

Učešće u Olimpijadi potvrdile su sve škole sa teritorije opštine, a više od stotinu učenika takmičiće se u šest pojedinačnih disciplina ( bacanje vorteksa, pikado, skok u dalj iz zaleta, trčanje na 100 metara, šah, stoni tenis ) i jednoj ekipnoj disciplini ( nadvlačenje konopca ). Organizator je za sve učesnike obezbedio prevoz, osveženje, zajednički ručak, organizovanu šetnju stazom zdravlja, a za najuspešnije i priznanja.

Motivisanje dece za aktivnim bavljenjem sportom, kao i učešće sredina sa malim brojem učenika u sistemu masovnog sporta, osnovni su ciljevi Olimpijade, navodi sekretar Sportskog saveza Dejan Janjević.

Sportski savez opštine Kovin poziva sugrađane koji su u mogućnosti, da u utorak, 26.09.2017. godine od 10:00 časova svoje vreme provedu u prirodi, uživajući u dečijem žagoru i ovom prilikom se kao organizatori zahvaljuju svim učesnicima, a posebno vođama ekipa, odnosno profesorima fizičkog vaspitanja.

U slučaju loših vremenskih uslova, Olimpijada će biti odložena, a drugi termin biće blagovremeno određen, u skladu sa odgovarajućim vremenskim uslovima.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: