PROJEKAT UREĐIVANJA ATARSKIH PUTEVA (FOTO/VIDEO) PROJEKAT UREĐIVANJA ATARSKIH PUTEVA (FOTO/VIDEO)

PROJEKAT UREĐIVANJA ATARSKIH PUTEVA (FOTO/VIDEO)

NajnovijeOpovo 14/09/2017

Projekat uređenja atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo sprovodi se i ove godine. U pitanju je novih 2,7 kilometara koji će se raditi u... PROJEKAT UREĐIVANJA ATARSKIH PUTEVA (FOTO/VIDEO)

Projekat uređenja atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo sprovodi se i ove godine. U pitanju je novih 2,7 kilometara koji će se raditi u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, dok se u Barandi nastavlja projekat komasacije. Juče je bio prvi dan radova, koji se odvijaju u sakulskom ataru, a rok za izvođenje radova na celokupnom projektu je 30 dana.,

Izvođač radova je kao i prošle godine firma Eko Maber Inženjering, a radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i kandidat na predstojećim izborima za Savet mesne zajednice Sakule poljoprivrednik Nenad Martinov.

Tasić ističe značaj uređenja atarskih puteva za oblast poljoprivrede i sve naše poljoprivrednike, a na njihovu sugestiju narednih godina najavljuje radove na drugim lokacijama sakulskog atara.

Suša je napravila KATASTROFU srpskim ratarima, a ovo mesto u Banatu je prošlo NAJGORE

– U skladu sa aktivnom politikom ulaganja u sva četiri naseljena mesta, danas se nalazimo u Sakulama gde nastavljamo projekat iz oblasti poljoprivrede, a to je uređenje atarskih puteva. Sredstva su obezbeđena od zakupa državnog zemljišta, odnosno, 50% koje ostvarujemo od zakupa biće uloženo u saniranje atarskih puteva, konkretno po 900 metara u Sakulama, Opovu i Sefkerinu, dok je ostatak predviđen za projekat komasacije u Barandi i očekujem da će se ovakva dinamika nastaviti i u budućnosti. Sa ovom godinom završavamo uređenje puteva na ovoj leniji i u narednom periodu radiće se putevi na drugim lokacijama u sakulskom ataru, izjavio je prilikom obilaska terena predsednik opštine.

Tehnički direktor firme Eko Maber Inženjering Danijel Subotić, kaže da je veoma zadovoljan saradnjom sa Opštinom Opovo, kao i činjenicom da su lokalni poljoprivrednici zadovoljni izvedenim radovima.

– Ovo nam je druga godina kako sarađujemo sa Opštinom Opovo na obostrano zadovoljstvo. Prošlogodišnji radovi su sprovedeni kvalitetno i u roku, a mi se nadamo da će nas vreme poslužiti i da ćemo i ove godine posao završiti na isti način i na obostrano zadovoljstvo, poručio je Subotić.

Ispred sakulskih poljoprivrednika Nenad Martinov ističe značaj dobrih atarskih puteva, kao i kvalitet prošlogodišnjih izvedenih radova i najavljuje novi način izbora lokacija gde će se ubuduće raditi.

– Isti izvođač radova kao i prošle godine, prethodni put su odlično odradili posao, rizla se nije pokvarila i sve dobro funkcioniše. U narednom periodu izbor lokacija vršiće se u dogovoru sa poljoprivrednicima i radiće se pet novih kilometara atarskih puteva, što će nama poljoprivrednicima značajno olakšati prolazak kroz atar, rekao je Nenad Martinov.

Nakon predstojećih izbora za Savet mesne zajednice, novi saziv će u dogovoru sa poljoprivrednicima iz Sakula utvrditi buduće prioritete, koji će ući u izradu elaborata za uređenje novih pet kilometara atarskih puteva, a koji će se sukcesivno raditi narednih četiri godine.

Izvor: Glas Opova

Najnovije vesti: