Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO) Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO)

Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO)

Bela CrkvaDruštvoIzdvajamoKovinNajnovijePančevo 17/05/2017

Potencijalnim turistima iz Rumunije svoju ponudu predstavile su turističke organizacije iz vojvođanskih gradova i opština. Danas je u Temišvaru otvorena manifestacija „Dani Vojvodine“ u... Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO)

Potencijalnim turistima iz Rumunije svoju ponudu predstavile su turističke organizacije iz vojvođanskih gradova i opština.

Danas je u Temišvaru otvorena manifestacija „Dani Vojvodine“ u okviru koje su organizovani susreti sa turističkim privrednicima iz Srbije i Rumunije.

PUTOVALI SMO U TEMIŠVAR UMESTO VAS: Karta samo 500 dinara, a evo kakve su cene tamo (FOTO)

Manifestaciju je organizovala Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

„Dani Vojvodine“ održavaju se na glavnom trgu u Temišvaru, ispred restorana „Lloyd“. Cilj manifestacije je predstavljanje turističkih potencijala AP Vojvodine javnosti i medijima, što bi kao posledicu imalo povećanje broja rumunskih turista u Vojvodini.

U Privrednoj komori Temišvara održana je i pres konferencija na kojoj je predstavljena turistička  ponuda Vojvodine a zatim su i pojedinačno privrednici i turističke organizacije predstavili ponudu svojih opština i gradova.

„Vojvodina i te kako ima šta da ponudi turistima iz Rumunije, ali i turistima iz drugih zemalja. Zbog toga je jedan od strateških pravaca delovanja nove Pokrajinske vlade usmeren upravo i na razvoj turizma“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković.

U ime domaćina veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta i promocije Vojvodine u Temišvaru izrazio je Florika Čirita generalni menadžer privredne Komore županije Timiš.

Na manifestaciji su, pored opština koje se graniče za Rumunijom, predstavljeni i potencijali opština koje do sada nisu bile toliko blizu rumunskim turistima- Prisutni su i vinari i pružaoci usluga iz oblasti turizma.

Ipak, poseban akcenat je bio na gradovima i opštinama iz Južnog Banata.

Turistička organizacija Pančeva predstavila je gradsku manifestaciju Dani Vajferta koja će se odrzati 9. i 10. juna kao i novost u turistickoj ponudi grada Katamaran Panuka kojim ce se uskoro ploviti Tamišem.

Prezentaciju Ponude opštine Kovin, turistička organizacija koncipirala je na činjenici da opština izlazi na reku Dunav i da je u ponudi izuzetno vredna Deliblacka Peščara. Ovim sadržajima Opština Kovin bi mogla da postigne da od tranzitnog mesta za turiste iz Rumunije postane  mesto u kom će i boraviti.

Bela Crkva predstavila je Belocrkvanska jezera koja ne samo što predstavljaju prirodno bogatstvo već sve vise dobijaju aktualne sadržaje. U ponudi je novo sagrađeni adrenalin park i biciklistička staza, na čemu se neće stati u obogaćivanju turističke ponude kako za aktivan tako i za pasivan odmor.

Otvaranju manifestacije „Dani Vojvodine u Temišvaru“ prisustvovali su i generalni konzul Srbije u Temišvaru Irena Radojičić i predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjen Krstić koji je istakao da će nastaviti da radi na promociji srpske kulturne baštine i tako doprineti većem interesovanju rumunskih turista za posetu Srbiji.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: