Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO) Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO)

Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO)

Bela CrkvaDruštvoIzdvajamoKovinNajnovijePančevo 17/05/2017

Potencijalnim turistima iz Rumunije svoju ponudu predstavile su turističke organizacije iz vojvođanskih gradova i opština. Danas je u Temišvaru otvorena manifestacija „Dani Vojvodine“ u... Predstavljena turistička ponuda Vojvodine u Temišvaru: Ovako su se predstavili gradovi i opštine Južnog Banata (FOTO)

Potencijalnim turistima iz Rumunije svoju ponudu predstavile su turističke organizacije iz vojvođanskih gradova i opština.

Danas je u Temišvaru otvorena manifestacija „Dani Vojvodine“ u okviru koje su organizovani susreti sa turističkim privrednicima iz Srbije i Rumunije.

PUTOVALI SMO U TEMIŠVAR UMESTO VAS: Karta samo 500 dinara, a evo kakve su cene tamo (FOTO)

Manifestaciju je organizovala Turistička organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

„Dani Vojvodine“ održavaju se na glavnom trgu u Temišvaru, ispred restorana „Lloyd“. Cilj manifestacije je predstavljanje turističkih potencijala AP Vojvodine javnosti i medijima, što bi kao posledicu imalo povećanje broja rumunskih turista u Vojvodini.

U Privrednoj komori Temišvara održana je i pres konferencija na kojoj je predstavljena turistička  ponuda Vojvodine a zatim su i pojedinačno privrednici i turističke organizacije predstavili ponudu svojih opština i gradova.

„Vojvodina i te kako ima šta da ponudi turistima iz Rumunije, ali i turistima iz drugih zemalja. Zbog toga je jedan od strateških pravaca delovanja nove Pokrajinske vlade usmeren upravo i na razvoj turizma“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković.

U ime domaćina veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta i promocije Vojvodine u Temišvaru izrazio je Florika Čirita generalni menadžer privredne Komore županije Timiš.

Na manifestaciji su, pored opština koje se graniče za Rumunijom, predstavljeni i potencijali opština koje do sada nisu bile toliko blizu rumunskim turistima- Prisutni su i vinari i pružaoci usluga iz oblasti turizma.

Ipak, poseban akcenat je bio na gradovima i opštinama iz Južnog Banata.

Turistička organizacija Pančeva predstavila je gradsku manifestaciju Dani Vajferta koja će se odrzati 9. i 10. juna kao i novost u turistickoj ponudi grada Katamaran Panuka kojim ce se uskoro ploviti Tamišem.

Prezentaciju Ponude opštine Kovin, turistička organizacija koncipirala je na činjenici da opština izlazi na reku Dunav i da je u ponudi izuzetno vredna Deliblacka Peščara. Ovim sadržajima Opština Kovin bi mogla da postigne da od tranzitnog mesta za turiste iz Rumunije postane  mesto u kom će i boraviti.

Bela Crkva predstavila je Belocrkvanska jezera koja ne samo što predstavljaju prirodno bogatstvo već sve vise dobijaju aktualne sadržaje. U ponudi je novo sagrađeni adrenalin park i biciklistička staza, na čemu se neće stati u obogaćivanju turističke ponude kako za aktivan tako i za pasivan odmor.

Otvaranju manifestacije „Dani Vojvodine u Temišvaru“ prisustvovali su i generalni konzul Srbije u Temišvaru Irena Radojičić i predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjen Krstić koji je istakao da će nastaviti da radi na promociji srpske kulturne baštine i tako doprineti većem interesovanju rumunskih turista za posetu Srbiji.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...