Predsednik Mirović sastao se sa mitropolitom Porfirijem i Miloradom Pupovcem Predsednik Mirović sastao se sa mitropolitom Porfirijem i Miloradom Pupovcem

Predsednik Mirović sastao se sa mitropolitom Porfirijem i Miloradom Pupovcem

DruštvoNajnovije 12/10/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas u Pokrajinskoj vladi sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem i predsednikom Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj, Miloradom Pupovcem... Predsednik Mirović sastao se sa mitropolitom Porfirijem i Miloradom Pupovcem

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas u Pokrajinskoj vladi sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem i predsednikom Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj, Miloradom Pupovcem sa kojima je razgovarao o položaju Srba u Hrvatskoj.

Na sastanku je istaknuta potreba da se nastavi sa pružanjem pomoći i podrške srpskoj zajednici u Republici Hrvatskoj, posebno u sferi kulture i javnog informisanja.
Predsednik Srpskog nacionalnog veća izrazio je zahvalnost predsedniku Pokrajinske vlade na dosadašnjoj saradnji, koja će svakako doprineti ukupnom unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske u aktuelnim regionalnim i političkim prilikama.

MIROVIĆ: Zaposliti što više ljudi! To je PRIORITET!

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisusutvovao je i Vojislav Stanimirović, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: