POŽARI BESNE ŠIROM CRNE GORE: Vatra zahvatila borovu šumu, preti da zapali crkvu Svete Petke POŽARI BESNE ŠIROM CRNE GORE: Vatra zahvatila borovu šumu, preti da zapali crkvu Svete Petke

POŽARI BESNE ŠIROM CRNE GORE: Vatra zahvatila borovu šumu, preti da zapali crkvu Svete Petke

NajnovijeSvet 16/07/2017

U Sutomoru, na jugu Crne Gore, bukti veliki požar koji se širi velikom brzinom uz pomoć jakog vetra, a vatra je zahvatila borovu šumu... POŽARI BESNE ŠIROM CRNE GORE: Vatra zahvatila borovu šumu, preti da zapali crkvu Svete Petke

U Sutomoru, na jugu Crne Gore, bukti veliki požar koji se širi velikom brzinom uz pomoć jakog vetra, a vatra je zahvatila borovu šumu na Golom brdu, i preti da zahvati crkvu Svete Petke i obližnje kuće.

Vatrogasne ekipe su na terenu, vatra se domogla i puta, a od Sutomora ka Buljarici i tunelu Sozina formirane su ogromne kolone automobila, prenosi portal CdM.me.

U Crnoj Gori pojavili su se požari na više lokacija, a svi su pod kontrolom zahvaljujući naporima vatrogasnih timova iz cele zemlje, vojske i građana.

BEZ VEĆIH GUŽVI NA ULASKU U CRNU GORU: PAKAO na granici između Makedonije i Grčke

Kako se navodi, ekipe Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite opština neprestano su na terenu gde koordinišu aktivnosti na gašenju požara i sanaciji posledica.

U opštini Podgorica, najteže stanje je u Tuzima gde je na lokaciji Vranska Gora potencijalno ugroženo nekoliko kuća.

„Vatrogasne ekipe su na terenu. Očekuje se lokalizacija požara do rane večeri“, kazali su portalu u Direktoratu za vanredne situacije.

JOŠ SUTRA PRIJATNO VREME: Od utorka toplije, do kraja nedelje PAKLENO VRUĆE (FOTO)

Manji požari su na nekoliko lokacija na području Cetinja i Danilovgrada, a kako se navodi, tamo nisu ugroženi ni građani ni kuće.

Veliki požar izbio je tokom popodneva iza tržnog centra Delta, a vatrogasci su pokušavali da zaštite okolne kuće od vatre.

Kako je CdM-u kazao komandir službe zaštite Podgorica, Andrija Čađenović situacija je bila kritična, a saobraćaj iza Delte blokiran.

Osim ovog, veliki požar buknuo je na Marezi koji su gasile tri ekipe, zbog čega je ulaz u Podgoricu iz pravca Nikšića bio blokiran.

„Požar u Piperima u selima Crnci i Lopate takođe je ugrozio veliki broj domaćinstava. Na tom lokalitetu upućene su četiri ekipe. Novi požar izbio je ponovo u Kokotima, ali na drugoj lokaciji. Trenutno su tamo tri vatrogasne ekipe“, kazao je Čađenović.

Izvor: RTV

 

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...