Pokrajina regresira troškove prevoza učenika Pokrajina regresira troškove prevoza učenika

Pokrajina regresira troškove prevoza učenika

NajnovijePolitika 17/05/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora sa predstavnicima svih 45 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine, koje su, putem... Pokrajina regresira troškove prevoza učenika

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora sa predstavnicima svih 45 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, dobile sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola.

Mirović: Pokrajina nastavlja sa ulaganjima u obrazovanje

Za ovu namenu iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 183 miliona dinara. Na konkurs pokrajinskog sekretarijata nadležnog za obrazovanje prijavile su se sve lokalne samouprave i ovaj iznos je raspoređen na sve opštine i gradove u Vojvodini.

U školskoj 2016/2017. godini učenika-putnika na teritoriji AP Vojvodine ima više od 21.000, što je više od trećine od svih srednjoškolaca u Vojvodini.

Mirović je rekao da je ovo samo jedna od aktivnosti koje su pokrajinska vlada i resorni sekretarijat za kratko vreme uspeli da uradi za oblast obrazovanja.

Osvrnuvši se na te aktivnosti, Mirović je istakao da se iz njih može videti da je pokrajinska vlada uspela u nameri koju je javno promovisala prilikom izbora pre nešto manje od godinu dana, da će raditi na poboljšanju stanja u oblasti obrazovanja, sa novim konceptom bolje organizovanog pristupa, koji podrazumeva timski i zajednički rad svih nivoa vlasti.

„A već 15. juna imaćemo dodatnih 250 miliona dinara, verujem već u julu i konkurs za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Takođe, u proteklih nekoliko meseci obezbedili smo hitnih 133 miliona dinara za sanaciju ovih zgrada“, naveo je predsednik pokrajinske vlade.

Izvor: RTV, Tanjug

Najnovije vesti: