PLANDIŠTE SE OPORAVLJA OD KATASTROFALNOG NEVREMENA: Ovakva oluja se NE PAMTI (FOTO) PLANDIŠTE SE OPORAVLJA OD KATASTROFALNOG NEVREMENA: Ovakva oluja se NE PAMTI (FOTO)

PLANDIŠTE SE OPORAVLJA OD KATASTROFALNOG NEVREMENA: Ovakva oluja se NE PAMTI (FOTO)

NajnovijePlandište 19/09/2017

U opštini Plandište situacija se polako stabilizuje nakon preključerašnjeg nevremena. Do juče ujutru časova bez struje su bila većina naseljenih mesta u opštini. Nevreme... PLANDIŠTE SE OPORAVLJA OD KATASTROFALNOG NEVREMENA: Ovakva oluja se NE PAMTI (FOTO)

U opštini Plandište situacija se polako stabilizuje nakon preključerašnjeg nevremena. Do juče ujutru časova bez struje su bila većina naseljenih mesta u opštini. Nevreme je najviše pogodilo Stari Lec, Dužine, Markovićevo i Banatski Sokolac.

U razgovoru sa predsednikom Mesne zajednice Dužine, Đorđijevskim Tomislavom saznajemo da je stanovnici ovog mesta ne pamte ovakvu nepogodu. „Vetar olujne jačine naneo je veliku štetu meštanima Dužina. Sa većine kuća vetar je srušio crepove, iščupao drveće iz korena i lomilo granje. Oformili smo ekipu ljudi kako bi pomogli stanovništvu, koje je pretežno starije dobi, da otkloni štetu što pre, s obzirom da se najavljuje kiša ovih dana.“ – istakao je predsednik mesne zajednice.

(FOTO) SMRTONOSNA OLUJA POGODILA PLANDIŠTE: Nevreme uništilo tri farme u Banatskom Sokolcu, u Zrenjaninu na čoveka PALO DRVO!

Veliku štetu pretrpelo je i odeljenje Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Starom Lecu, gde je vetar obrušio krov sa jedne strane objekta, dok su neki crepovi ispali iz ležišta i prete da padnu, a i kaplaje su oštećene i popadale. „Šteta je velika, potrebno je rekonstruisati ceo krov objekta, a zbog bezbednosti, učenici će dok se šteta ne sanira pohađati nastavu u matičnoj školi u Hajdučici“ – izjavio je direktor osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Hajdučici, Miroslav Maričić.

(FOTO) JUŽNI BANAT U PLANDIŠTU, VETAR NOSIO KROVOVE: Ovako iz prve ruke izgleda posle elementarne nepogode

Vlasnik farme pilića brojlera u Dužinama, kapaciteta 13.000 komada kaže da je pretrpeo ogromnu materijalnu štetu, ali da zbog nedostatka finansijskih sredstava nije mogao da osigura farmu. „ U trenutku nevremena na farmi na sreću nije bilo pilića, poručeni su i trebali su da stignu krajem septembra. Olujni vetar podigao je kompletan krov od ukupno 850 kvadratnih metara i srušio zidnu ogradu. U pitanju su aluminirane ploče koje su totalno neupotrebljive. Gruba procena štete samo u materijalu za krov iznosi oko 800.000 dinara.“ – rekao je vlasnik farme, Gligorić Goran.

 

Izvor:  Južni Banat

Najnovije vesti: