PAŽNJA! DANAS I SUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži! PAŽNJA! DANAS I SUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži!

PAŽNJA! DANAS I SUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži!

NajnovijeServisne informacije 06/09/2017

– Intenzivna solarno geomagnetska bura najavljena je za period između 6. i 7. septembra, a ona može dovesti do neregularnosti u radu satelitskih i... PAŽNJA! DANAS I SUTRA VELIKA GEOMAGNETSKA I SOLARNA BURA: Moguće smetnje na mobilnim telefonima, radarima i elektro-mreži!

– Intenzivna solarno geomagnetska bura najavljena je za period između 6. i 7. septembra, a ona može dovesti do neregularnosti u radu satelitskih i komunikacionih sistema, elektro-mreže i distributivnih sistema, mobilne telefonije, GPS tehnologija, radarskih sistema i sistema za navigaciju, saopšteno je danas iz Republičkog geodetskog zavoda.

Kako se navodi, ovu najavu solarne i geomagnetske bure treba iskoristiti kao povod za preduzimanje određenih mera, a geomagnetska opservatorijska merenja potrebno je izvoditi po posebnom režimu rada.

Takođe, moguće su neregularnosti ili smetnje u radu uređaja i instrumenata za praćenje geoprostornih podataka, a geoefektivnost solarne i geomagnetske bure može imati uticaja na promene meteoroloških parametara i na formiranje vremenskih prilika.

VELIKE PROMENE: Od 1. januara promena za radnike u Srbiji: Evo šta vas čeka ako radite u javnim službama

Navodi se da bioritmička, radna i fizička aktivnost meteoropata i hipersenzitivnih ljudi mora biti prilagođena situaciji, kao i da se moraju pratiti uputstva i preporuke medicinskih ustanova.

NOVI VIRUIS SE ŠIRI FEJSBUKOM, ako vidite ovo u porukama, ODMAH PROMENITE ŠIFRU!

Izvor: Tanjug

 

Najnovije vesti: