PAO DOGOVOR SA RUSIMA: Srbija kupuje ruski S-300? PAO DOGOVOR SA RUSIMA: Srbija kupuje ruski S-300?

PAO DOGOVOR SA RUSIMA: Srbija kupuje ruski S-300?

EkonomijaNajnovijePolitika 16/04/2017

Srbija želi da kupi ruski protivavionski raketni sistrem S-300, prenosi agencija Tass, iako je srpski premijer ranije izjavio da je on isuviše skup za... PAO DOGOVOR SA RUSIMA: Srbija kupuje ruski S-300?

Srbija želi da kupi ruski protivavionski raketni sistrem S-300, prenosi agencija Tass, iako je srpski premijer ranije izjavio da je on isuviše skup za Srbiju.

 

Potpredsednik vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin, izjavio je da će Rusija razmotriti tehničke detalje zahteva Srbije za kupovinu oružja i S-300. Prema njegovim rečima, Rusija se ne meša u bezbednost Srbije, koja ima pravo na kupovinu visoko efikasnog oružja.

VUČIĆ: Nemam informaciju da Hrvatska ima S-300, nije to igla da može da se sakrije

Tokom Vučićeve posete Moskvi 27. marta jedna od glavnih tema bila je vojno-tehnička saradnja. Prisutni su razmatrali kupovinu beogradske protiv-avionske rakete (SAM) „Buk“.

Ruska Federacija nedavno je Srbiji poklonila višenamenski MiG-29, trideset T-72 tenkova i trideset oklopnih vozila BRDM-2. Srbija je takođe ugovarala prenos SAM „Buk-M1“ i „Buk-M2“, kao i raketa i topova kompleksa „Tunguska“.

Izvor: Tass

Najnovije vesti: