PANČEVO U NEVERICI: Lopovi OJADILI riblji fond, ali su iza sebe ostavili OVO PANČEVO U NEVERICI: Lopovi OJADILI riblji fond, ali su iza sebe ostavili OVO

PANČEVO U NEVERICI: Lopovi OJADILI riblji fond, ali su iza sebe ostavili OVO

HronikaNajnovije 12/08/2017

Lopovi su ojadili riblji fond u reci Ponjavici u istoimenom parku prirode u Pančevu. Oni su ukrali neutvrđenu količinu ribe u noći između ponedeljka... PANČEVO U NEVERICI: Lopovi OJADILI riblji fond, ali su iza sebe ostavili OVO

Lopovi su ojadili riblji fond u reci Ponjavici u istoimenom parku prirode u Pančevu. Oni su ukrali neutvrđenu količinu ribe u noći između ponedeljka i utorka.

Drski lopovi haraju pančevačkim njivama: Ne gledaju šta kradu, posle preprodaju (VIDEO)

Ekipa čuvarske službe ovog preduzeća izašla je u utorak na teren po anonimnoj prijavi i zatekla mrtve ribe za koje je ustanovila da nisu prirodno uginule, jer je bilo dosta mladica. Pripadnici MUP su odmah uradili uviđaj, a izveštaj će proslediti Javnom tužilaštvu.

Lovokradice su iza sebe ostavile male komade, štuke teške od tri do pet kilograma i soma starog između osam i devet godina od 56 kilograma, dugačkog 206 centimetara.

– Kradljivci verovatno po mraku nisu videli da su ovo ostavili za sobom – kaže Zoran Stanić iz „Zelenila“. – Pronašli smo ribu zaglavljenu u trsci, kao i bubanj koji su koristili da namame ribu.

Zasada neidentifikovani lopovi su ovim ugrozili eko-sistem i sam park. Kako bi sačuvali ovu oazu, koja se prostire između Omoljice i Banatskog Brestovca, čuvari će dežurati od sada u tri smene.

Nadležni su pozvali i građane da, ako imaju neke informacije o učesnicima u ovom slučaju, to prijave JKP „Zelenilo“, koje se stara o ovom području, na broj telefona 013/345-147.

Izvor: Novosti

Najnovije vesti: