PANČEVCI, OČISTITE SNEG ISPRED SVOJIH KUĆA: Kazne su od 10.000 dinara i platiće ih samo oni koji ne urade ovo (VIDEO) PANČEVCI, OČISTITE SNEG ISPRED SVOJIH KUĆA: Kazne su od 10.000 dinara i platiće ih samo oni koji ne urade ovo (VIDEO)

PANČEVCI, OČISTITE SNEG ISPRED SVOJIH KUĆA: Kazne su od 10.000 dinara i platiće ih samo oni koji ne urade ovo (VIDEO)

NajnovijePančevo 09/01/2017

Sa prvim snegom koji se zadržao na trotoarima, na teren su izašli i komunalni inspektori. Oni podsećaju da su za javne površine zaduženi radnici... PANČEVCI, OČISTITE SNEG ISPRED SVOJIH KUĆA: Kazne su od 10.000 dinara i platiće ih samo oni koji ne urade ovo (VIDEO)

Sa prvim snegom koji se zadržao na trotoarima, na teren su izašli i komunalni inspektori. Oni podsećaju da su za javne površine zaduženi radnici „Higijene“, a da je sve ostalo – ispred trotoara i lokala, u nadležnosti vlasnika istih. Kazne za sada neće pisati.

– Komunalna i saobraćajna inspekcija, zajedno sa komunalnom inspekcijom su od jutros na terenu i proveravaju stanje u gradu, kaže Boban Đurđev, šef Odeljenja komunalne inspekcije.

Sneg je pokrio puteve i ulice, radnici javno-komunalnih preduzeća su od rane zore na terenu, a i građani su u obavezi da očiste sneg ispred svojih kuća.
– Apelujemo na građane na obavezu po odluci o ulicama i opštinskim putevima. U obavezi je da svako čisti deo trotoara, odnosno javne površine ispred svog lokala, poslovnog prostora, stambenog prostora. Mi apelujemo na sve gradske službe, koje moram da pohvalim, rekao je on za RTV Pančevo.

– Prioriteti koji moraju da se čiste, oni se i čiste. Mi obilazimo teren i u toku dana i popodne ćemo, sutra nastavljamo, rekao je Boban Đurđev, šef Odeljenja komunalne inspekcije.

Ukoliko građani ne ispune svoje obaveze i ne počiste sneg ispred svojih kuća, inspektori ih opominju. Ako ne ispoštuju rok i ne urade ono za šta su opomenuti, inspektori će im napisati kazne.
Nećemo odmah pribegavati kaznama, ali kazne su predviđene za onog ko ne ispuni svoju obavezu. Kazne su 10, 30 i 60 hiljada dinara. Najniža je kazna za fizička lica, 30 je za preduzetnike, 60 za pravna lica, a 10 za odgovorna lica u pravnom licu.

Đurđev je pohvalio Pančevce, napominjući da prošle godine inspektori nisu napisali nijednu kaznu za neočišćen sneg.
Nikad nismo niti ćemo pisati kazne. Kazne idu tamo gde postoji nalog, a lice nije postupilo po nalogu inspektora.

Saobraćajna inspekcija proverava da li su očišćeni kolovozi, pešački prelazi, stajališta, kao i pristupni putevi ambulantama, domovima zdravlja i bolnici. Za obilazak trotoara i površina ispred poslovnih i javnih prostora zadužena je komunalna inspekcija.

Izvor: RTV Pančevo

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...