Opozicija ne zna šta hoće: Tražili smenu Maje Gojković, pa se nisu pojavili na glasanju! Opozicija ne zna šta hoće: Tražili smenu Maje Gojković, pa se nisu pojavili na glasanju!

Opozicija ne zna šta hoće: Tražili smenu Maje Gojković, pa se nisu pojavili na glasanju!

NajnovijePolitika 21/04/2017

Skupština Srbije nije prihvatila predlog grupe opozicionih poslanika na čelu sa DS da na dnevni red sednice, koja je počela danas, bude stavljen i... Opozicija ne zna šta hoće: Tražili smenu Maje Gojković, pa se nisu pojavili na glasanju!

Skupština Srbije nije prihvatila predlog grupe opozicionih poslanika na čelu sa DS da na dnevni red sednice, koja je počela danas, bude stavljen i predlog o smeni predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

Zanimljivo je da su predlog za njeno razrešenje podnela 32 poslanika, a da je za raspravu o njemu glasalo njih 13, što je mnogo manje od broja potpisnika inicijative.

Predlog demokrata, koje su podržali drugi poslanici opozicije, bio je da se o smeni Gojkovićeve raspravlja danas po hitnom postupku.

Za razliku od ove, druga inicijativa za smenu predsednice parlamenta, na čijem čelu je Pokret DJB, podneta je u redovnom postupku i sva je prilika da će se o njoj raspravljati na nekoj od narednih sednica.

Tako je bar pre nekoliko dana najavila sama Gojkovićeva, koja je rekla da će posebnu sednicu sa ovom temom zakazati uskoro, ali da ona neće biti održana pre 29. aprila. Gojkovićeva je kazala i da ona neće precedavati tom sednicom jer želi da učestvuje u raspravi, već da će je voditi neko od njenih zamenika.

Skupština Srbije je danas započela novu sednicu, na čijem su dnevnom redu predlozi zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicini, a u toku je utvrđivanje dnevnog reda. Opozicija je predložila više od 60 izmena i dopuna zakona i predloga za dnevi red, ali se oni mahom odbijaju.

Skupština Srbije jutros je glasanjem završila prvu sednicu prolećnog zasedanja, započetu u martu, kada je potvrdila više međunarodnih sporazuma, među kojima su i oni o policijskoj saradnji, o podsticanju i zaštiti ulaganja, eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, klimatskim promenama, plovidbi Tisom, kao i sporazumi iz oblasti obrazovanja i kulture.

Gojkovićeva je ranije najavila posebnu sednicu sa tom tačkom dnevnog reda, a ona neće biti održana pre 29. aprila.

Skupština je danas započela novu sednicu, na čijem su dnevnom redu predlozi zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicini.

U toku je utvrđivanje dnevnog reda nove sednice.

Sednicu će, kako je rečeno, voditi neko od potpredsednika parlamenta iz druge stranke.

Izvor: Srbija Danas

Najnovije vesti: