OPET U FINALU: Osnovci iz Kovačice žele da ponove prošlogodišnji uspeh (FOTO) OPET U FINALU: Osnovci iz Kovačice žele da ponove prošlogodišnji uspeh (FOTO)

OPET U FINALU: Osnovci iz Kovačice žele da ponove prošlogodišnji uspeh (FOTO)

KovačicaNajnovije 19/09/2017

Ovogodišnji pobednici drugog Internacionalnog festivala edukativnih filmova KREF u svim kategorijama biće poznati krajem septembra. Ukupno osam škola plasiralo se u finale, medju njima... OPET U FINALU: Osnovci iz Kovačice žele da ponove prošlogodišnji uspeh (FOTO)

Ovogodišnji pobednici drugog Internacionalnog festivala edukativnih filmova KREF u svim kategorijama biće poznati krajem septembra. Ukupno osam škola plasiralo se u finale, medju njima i osnovna škola iz Kovačice. Škole se i ove godine takmiče u tri kategorije Lip Dab, edukativni i majkraft filmovi. Tema takmičenja je ljubav. Osnovna škola “Mlada pokolenja” iz Kovačice ušla je u finale takmičenja u dve kategorije : Lip Dab i edukativni film.

U prvoj video prezentaciji koja traje četiri minuta učestvuju svi učenici kovačičke osnovne škole i njihovi nastavnici. Autorke Lip Dab filma su nastavnice Zuzana Putnik, Ana Hrkova i Darina Poljak. Snimatelj i realizator filma je Vladimir Kuharik.

​Kovačička OŠ Mlada pokoljenja ponovo u finalu KREF​ filmova ​(FOTO)

Edukativni film sa kojim se u finalu takmiči kovačička osnovna škola nosi naziv “Sasvim različiti a ipak jednaki”. Autorka filma je profesorka slovačkog jezika Ana Hrkova, a glavni akter fima je dr. slovačkog jezika i književnosti Zuzana Čižik. U filmu učestvuju i sada već svršeni osmaci ove škole. Film traje 5 minuta i govori o razlikama i sličnostima naroda koji žive na ovim prostorima. Za snimanje i realizaciju filma je takodje bio zadužen Vladimir Kuharik.

Svi filmovi mogu da se pogledaju na zvaničnoj FB stranici Kref-a. Proglašenje pobednika za svaku kategoriju, dodela specijalnih nagrada žirija i publike održaće se u Leskovcu 29. i 30. septembra.

Inače video Kovačičke Osnovne škole je prošle godine kada je takmičenje organizovano po prvi put naišao na veliko oduševljenje na društvenim mrežama, i u Lip Dab kategoriji osvojio prvo mesto.

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Video đaka iz Kovačice najbolji na Balkanu

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: