ODLUKA: Sledeće nedelje stav o VANREDNIM IZBORIMA ODLUKA: Sledeće nedelje stav o VANREDNIM IZBORIMA

ODLUKA: Sledeće nedelje stav o VANREDNIM IZBORIMA

NajnovijePolitika 11/11/2017

Sledeće nedelje biće donet konačni stav naprednjaka o eventualnom vanrednom glasanju za Skupštinu Srbije. U slučaju spajanja izbora, slede četiri godine bez kampanje. Važno... ODLUKA: Sledeće nedelje stav o VANREDNIM IZBORIMA

Sledeće nedelje biće donet konačni stav naprednjaka o eventualnom vanrednom glasanju za Skupštinu Srbije. U slučaju spajanja izbora, slede četiri godine bez kampanje.

Važno je da se pokaže ozbiljnost, jer su pred nama veliki problemi koji treba da se rešavaju narednih godina. Mislim da nije vreme za parlamentarne izbore.

Ovo je juče poručio predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, koji je dodao da bi naprednjaci sledeće nedelje trebalo da zauzmu konačan stav o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno sa beogradskim:

– Oni koji su za raspisivanje i parlamentarnih izbora smatraju da je to dobro zato što bi, u tom slučaju, 2022. godine bili zajedno održani predsednički, parlamentarni i lokalni. Ako bismo imali sve izbore zajedno u februaru, imali bismo četiri godine potpunog mira. Imali bismo vremena da uradimo sve za pristupanje Srbije EU.

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU: Saznajte šta znači amblem ovog praznika (FOTO)

Prema njegovim rečima, ne treba SNS da se na lokalnim i gradskim izborima pokriva republičkim rezultatima:

– Ako izgubimo, nije nikakav problem, na kraju se živi od dela koja ste ostavili.

Povodom inicijative dela opozicionih stranaka da glasanje u Beogradu nadgleda puna posmatračka misija OEBS, Vučić je rekao da „svako ima pravo da želi šta hoće“:

– Oni koji iznose takve zahteve su apsolutni favoriti u Beogradu. Ali mi ćemo da se borimo i nemojte da nam zabranite da pokažemo šta smo radili. Dug u Beogradu je smanjen za pola milijarde evra, a glavni grad je postao veliko gradilište. Ako se uzdate u nekog drugog i ako ste nesopsobni da pokrijete biračka mesta u Beogradu, mi ćemo da čuvamo i nećemo ništa da uzmemo, kao što nismo ni na predsedničkim izborima.

SLAVIMO AVRAMIJEVDAN: Odbego od sveta, zaštitnika ovčara, ovaca i sitne stoke

Govoreći o svojoj odluci da za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost imenuje ministra Nebojšu Stefanovića i primedbama da pravi „partijsku državu“, Vučić je izjavio:

– Stefanovića sam postavio jer sam uveren da će dobro da obavlja taj posao i štiti prava ljudi. A ne mogu da se setim da je bilo ko govorio o partijskoj državi kada je Miodrag Rakić u vreme DS postavljen na to mesto.

Izvor: Novosti

Najnovije vesti: