Obeležena 75. godišnjica najstarijeg dnevnog lista u AP Vojvodini Obeležena 75. godišnjica najstarijeg dnevnog lista u AP Vojvodini

Obeležena 75. godišnjica najstarijeg dnevnog lista u AP Vojvodini

DruštvoNajnovije 14/11/2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 75. godišnjice lista „Dnevnik“,najstarijeg dnevnog lista u AP Vojvodini. Vuk Radojević... Obeležena 75. godišnjica najstarijeg dnevnog lista u AP Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 75. godišnjice lista „Dnevnik“,najstarijeg dnevnog lista u AP Vojvodini.

Vuk Radojević posetio Savez poljoprivrednih zadruga Valensije

Čestitajući jubilej novinarima, urednicima i čitaocima, Mirović je rekao da je „Dnevnik“ institucija kojoj veruje veliki broj građana koji žive u AP Vojvodini i koja predstavlja slobodno, časno i profesionalno novinarstvo, i podsetio da je“Dnevnik“ jedini dnevni list u Vojvodini koji se štampa na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu.

„Zbog toga će Pokrajinska vlada učiniti sve da mu pomogne da bi opstao i trajao i u narednih 75 godina,“ rekao je Mirović.

Generalni direktor „Dnevnika“ Dušan Vlaović je istakaoda je ovaj list, najstariji dnevni list u Srbiji posle „Politike“ i jedini koji je nastao za vreme II svetskog rata, i naglasio da će „Dnevnik“ u budućnosti nastaviti da jača paralelno štampano i elektronsko izdanje na ćiriličkom pismu.

Preteča današnjeg „Dnevnika“ bila je „Slobodna Vojvodina“, koja je štampana kao organ Pokrajinskog narodnooslobodilačkog odbora za Vojvodinu 15.novembra 1942. godine u ilegalnoj štampariji u Novom Sadu, a prvi urednik je bio Svetozar Marković Toza.

Svečanosti su prisustvovali i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić, akademik Stevan Pilipović, ugledni novinari-penzioneri i druge zvanice.

Skoro pola veka Tinerecee u Vojvodini (VIDEO)

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: