NS: Svašta smo videli na ovom svetu, ali KOMBAJN OD POLA MILIONA EVRA – nikad! (FOTO) NS: Svašta smo videli na ovom svetu, ali KOMBAJN OD POLA MILIONA EVRA – nikad! (FOTO)

NS: Svašta smo videli na ovom svetu, ali KOMBAJN OD POLA MILIONA EVRA – nikad! (FOTO)

IzdvajamoNajnovijeTehnologijaZanimljivosti 17/05/2017

Najskuplja mašina na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu je kombajn „Holmer“, čija je cena 498.000 hiljada evra, bez PDV-a. Reč je o... NS: Svašta smo videli na ovom svetu, ali KOMBAJN OD POLA MILIONA EVRA – nikad! (FOTO)

Najskuplja mašina na 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu je kombajn „Holmer“, čija je cena 498.000 hiljada evra, bez PDV-a.

Reč je o kombajnu „Terra Dos T4 40“, izloženom na štandu kompanije „Almex“, koji služi za vađenje šećerne repe.

VOJVOĐANSKA SVADBA O KOJOJ ĆE SE PRIČATI: Mladenci umesto u limuzini, stigli U OVOM ČUDU! (FOTO)

Po rečima Branimira Ledeničana iz kompanije „Almex“, pomenuti kombajn je jedinstven proizvod kako u Evropi, tako i u svetu, jer može da vadi 8 do 12 redova šećerne repe u isto vreme.

„Mašina je kapaciteta 45 kubika, poseduje tri zakretne osovine, istovarnu traku i sve je na hidro motore, što je čini jednom od najsavremenijih mašina za vađenje i eksploataciju šećerne repe“, rekao je Ladeničar.

On je istakao da je potrošnja, ovog džina među mašinama, po veličini i učinku duplo manja u odnosu na mašine proizvedene pre deset godina.

„U zavisnosti od uslova i učinka kombajn može na dnevnom nivou da izvadi repu sa površine od 40-ak hektara“, kazao je Ledeničan.

Osnovna cena ovog kombajna je 498.000 evra bez PDV-a, a u zavisnosti od opreme, kako je rekao Ledeničan, cena može da se kreće i do 700.000 evra.

„Ima zainteresovanih posetilaca, ljudi dolaze i raspitaju se, potencijalni kupci ovog kombajna su proizvođači šećerne repe koji su vezani sa fabrikama šećerne repe“, kazao je Ledeničan i dodao da je ove i prošle godine proizvodnja šećerne repe u ekspanziji, pa je samim tim i veća i potraznja za ovakvim mašinama.

Na ovogodišnjem 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji se do petka održava u Novom Sadu, predstavlja se više od 1500 izlagača iz 60 zemalja.

Izvor: Tanjug

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...