NJIMA JE NAJPOTREBNIJA: Pomoć za najugroženije u opštini Opovo (FOTO) NJIMA JE NAJPOTREBNIJA: Pomoć za najugroženije u opštini Opovo (FOTO)
Juče i danas predstavnici lokalne samouprave i Centra za socijalni rad Opovo obišli su šest socijalno najugroženijih osoba na teritoriji naše opštine kako bi... NJIMA JE NAJPOTREBNIJA: Pomoć za najugroženije u opštini Opovo (FOTO)

Juče i danas predstavnici lokalne samouprave i Centra za socijalni rad Opovo obišli su šest socijalno najugroženijih osoba na teritoriji naše opštine kako bi uručili pakete sa hranom i ćebad.

Zbog velike hladnoće i kontinuirano niskih temperatura, po nalogu resornog ministarstva i kabineta predsednika opštine, radnici Centra za socijalni rad Opovo obišli su najugroženija lica u sva četiri opštinska naselja kako bi se ustanovilo njihovo trenutno stanje.

Nakon obilaska ustanovili smo da je za šest osoba urgentno potrebna pomoć u hrani, pokrivačima i drvima za ogrev. Na teritoriji naše opštine imamo i jednog beskućnika, koji će biti na određeno vreme smešten u hraniteljsku porodicu za odrasla lica, rekla je tokom obilaska direktorka Centra za socijalni rad Opovo Jelena Bjelica.

U akciji je učestvovao i ugrožena lica obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić da bi se uverio u njihovo stanje i ustanovio šta im je sve potrebno kako bi „prebrodili“ ove hladne dane. Za one za koje je utvrđeno da su bolesni pozivana je dežurna služba hitne pomoći Doma zdravlja Opovo kako bi ih pregledali i dali adekvatnu terapiju, a oni kojima je pomoć juče i danas uručena izrazili su svoju zahvalnost.

Predsednik opštine je istakao da su lokalna samouprava i stručne službe 24 sata na terenu i da će se truditi da u skladu sa ovlašćenjima i mogućnostima koje imaju, svim ugroženim porodicama pomognu.

U ponedeljak smo imali prošireni kolegijum kabineta predsednika opštine na kojem smo urgentno odredili konkretne zadatke, pre svega Centru za socijalni rad i mesne zajednice, koji je imao zadatak da obiđe socijalno najugroženija lica i utvrdi stanje. Na osnovu toga ustanovljeno da je šest osoba najugroženije i za njih smo pripremili velike pakete hrane i ćebad za pokrivanje. Dok traju ove niske temperature lokalna samouprava učiniće sve što je u njenoj mogućnosti da ove ljude na najbolji način zbrine, izjavio je Zoran Tasić.

Pored paketa sa hranom i ćebadi za pokrivanje, lokalna samouprava će ovim licima dopremiti i po dva kubna metra drva za ogrev.

Izvor:JuzniBanat.rs 

Najnovije vesti:

 • TO SE ČEKALO: Očišćena divlja deponija kod Kusića (FOTO)

  Na osnovu ugovora koji su zaključili Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i opština Bela Crkva u vrednosti od 1,5 miliona dinara, u toku je čišćenje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta, koje obavljaju radnici JKP „Belocrkvanski komunalac“ i JP „Belocrkvanski vodovod...

 • Preventivni pregledi za zaposlene u DZ Pančevo

  Preventivni centar Doma zdravlja Pančevo će Svetski dan osteoporoze obeležiti u petak, 20. oktobra 2017. godine, akcijom preventivnih pregleda za zaposlene u Poreskoj upravi i trezoru (ul . Masarikova 2) u vremenu od 8-10 časova. Zaposlenima će se pored...

 • EKSTRA USLOVI U KOVAČICI: Plivanje je bazični sport za razvoj (FOTO)

  Školarci iz opštine Kovačica imaju privilegiju da treniraju plivanje i pravilno se razvijaju u zdrave i prave ličnosti . Zatvoreni i otvoreni bazeni u Turističkom naselju Relaks pružaju izvaredne uslove za ovaj sport . Rekreativno plivanje se preporučuje svima...

 • Povećanje plata u javnom sektoru, a evo za koliko će biti veće penzije

  Od 1. januara 2018. godine iznos u koverti učitelja biće veći za 11 odsto nego pre smanjenja, lekari i medicinske sestre imaće veće plate za 10 odsto, radnici u socijalnoj sferi za devet, odnosno 10 procenata, kao i vojnici,...