NESTAŠICA KRVI ODLAŽE OPERACIJE: Nadležni apeluju DAJTE KRV NESTAŠICA KRVI ODLAŽE OPERACIJE: Nadležni apeluju DAJTE KRV

NESTAŠICA KRVI ODLAŽE OPERACIJE: Nadležni apeluju DAJTE KRV

DruštvoNajnovije 12/08/2017

Broj davalaca krvi zbog velike vrućine i odmora pao na minimum. Od ponedeljka moguće redukovanje broja hirurških zahvata. Ako se za vikend ne poveća... NESTAŠICA KRVI ODLAŽE OPERACIJE: Nadležni apeluju DAJTE KRV

Broj davalaca krvi zbog velike vrućine i odmora pao na minimum. Od ponedeljka moguće redukovanje broja hirurških zahvata.

Ako se za vikend ne poveća broj dobrovoljnih davalaca, koji je prethodne nedelje zbog vrućine i godišnjih odmora pao na minimum, Institut za transfuziju krvi Srbije od ponedeljka neće biti u mogućnosti da odgovori na sve potrebe bolnica, a to znači da će morati da se posegne za nepopularnom merom odlaganja svih operacija koje nisu hitne.

BRAVO! Aktivisti i gradski funkcioneri SNS organizovano dali krv u Vršcu

Zbog manjeg obima posla tokom leta i potrebe bolnica su manje, pa umesto od 300 do 400, koliko je uobičajeno kad su svi u “punom pogonu”, zdravstvenim ustanovama sada treba do 250 jedinica dnevno. I to se, međutim, teško zadovoljava, što je problem koji se sredinom leta ponavlja već godinama.

HUMANI HARI: Belocrkvanin koji je 114 puta dao krv (FOTO)

U Bolnici u Pančevu izražena je nestašica krvi ovih dana. Iz Službe za transfuziju Opšte bolnice Pančevo apeluju na građane da dođu do prostorija ove zdravstvene ustanove i daju krv.

Izvor: Novosti/Južni Banat

Najnovije vesti: