NEKI NOVI KLINCI: Dečija nedelja u znaku obeležavanja tri veka Bele Crkve (FOTO) NEKI NOVI KLINCI: Dečija nedelja u znaku obeležavanja tri veka Bele Crkve (FOTO)

NEKI NOVI KLINCI: Dečija nedelja u znaku obeležavanja tri veka Bele Crkve (FOTO)

Bela CrkvaIzdvajamoKulturaNajnovije 06/10/2017

U okviru Dečije nedelje a u čast velikog jubileja – obeležavanje trista godina od osnivanja Bele Crkve učenici III 2 iz OŠ „Dositej Obradović“,... NEKI NOVI KLINCI: Dečija nedelja u znaku obeležavanja tri veka Bele Crkve (FOTO)

U okviru Dečije nedelje a u čast velikog jubileja – obeležavanje trista godina od osnivanja Bele Crkve učenici III 2 iz OŠ „Dositej Obradović“, sa svojom učiteljicom Jasminom Turturea, u prisustvu brojnih gostiju,  održali su javnu prezentaciju istraživačkog rada na temu „ Bela Crkvo u srcu te nosim.“

Učenici su u parovima napravili na plakatima svako svoju priču, uz pomoć učiteljice i roditelja.Posvetili su ceo mesec septembar ovom istraživačkom radu.Pored redovnih časova, posećivali su i biblioteku, koristeći internet štampali zanimljive slike i svako na svoj način zabeležili važne podatke o Beloj Crkvi i fotografije na kojima su istaknute njene prirodne lepote.

ODRŽAN JAVNI ČAS U BELOJ CRKVI: „Mi smo deca jednog sveta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Naša Bela Crkva je neispričana priča. Sa puno žara i elana devetogodišnjaci su se utrkivali ko će izneti više zanimljivih podataka o svom rodnom kraju, čije će slike izazvati veće oduševljenje na licima prisutnih i čija će ih priča najviše zainteresovati. U mnoštvu fotografija i tekstova, pokazali su bogato znanje o dalekoj istoriji Bele Crkve, od samog osnivanja 1717.godine, pa do danas, kaže učiteljica Jasmina Turturea.

Učešće u javnom času  uzeli su i stariji drugari iz Đačkog parlamenta škole sa kratkim referatom, kao i vršnjaci iz III 1 razreda sa učiteljicom Mirom Gašić, koji su otpevali poznatu pesmu o Beloj Crkvi :„ Poletela dva goluba bela“.

Raduje prisustvo i podrška stručnih saradnika i rukovodstva škole, koordinatorke Kancelarije za mlade Marine Stanić kao i kolega sa starijim učenicima.

Sa ovog nadasve neobičnog i interesantnog časa prenela se poruka: Bez zavičaja bili bi kao ptica bez gnezda, bez njega život imao smisla ne bi, u srcu nam sijaš kao zvezda – ma gde bili, vratićemo se tebi!

Bela Crkvo u srcu te nosim!

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: