NASTAVAK SJAJNE SARADNJE: Predivna tradicija koja treba da se nastavi! (FOTO) NASTAVAK SJAJNE SARADNJE: Predivna tradicija koja treba da se nastavi! (FOTO)

NASTAVAK SJAJNE SARADNJE: Predivna tradicija koja treba da se nastavi! (FOTO)

DruštvoNajnovije 20/04/2017

U okviru programa Instituta La Segara učenici iz španske škole u poseti su Osnovnoj školi „Branko Radičević“. Prošle godine naši đaci  su bili u... NASTAVAK SJAJNE SARADNJE: Predivna tradicija koja treba da se nastavi! (FOTO)

U okviru programa Instituta La Segara učenici iz španske škole u poseti su Osnovnoj školi „Branko Radičević“. Prošle godine naši đaci  su bili u Španiji, pa je ovo nastavak saradnje i razmena iskustava koja je dobra za obe obrazovne ustanove.

Nastavnici i učenici iz Španije su zadovoljni dobrodošlicom koju su  im priredili domaćini. Oni su kazali da većina Španaca ne zna gde se nalazi Srbija, pa im je poseta našoj zemlji dobrodošla.

-Ovo je divna prilika za naše učenike da upoznaju druge delove Evrope i da se povežu kada je u pitanju kultura i tradicija. Prošle godine kada su vaši učenici bili u Kataloniji, lepo smo sarađivali i obišli smo neka od značajnijih mesta u regiji – rekao je Salvador Koma, profesor.

Učenicima se sviđa škola kao i sve što su do sada bili u prilici da vide.

 -Ovde je mnogo drugačije nego u mojoj zemlji, kultura, hrana. Sviđa mi se sve što sam videla i mislim da će ovo biti jedno od najboljih iskustava u mom životu – kazala je učenica iz Španije.

-Ovde je sve drugačije kao što  je rekla moja drugarica, hrana i sve ostalo – objasnio je učenik.

  -Sviđa mi se mnogo ovde. Ja sam iz Ukrajine, pa mi je sve ovo blisko – dodala je devojčica iz Španije.

U  okviru programa Instituta La Segara je i internacionalna razmena učenika na osnovu koje je uspostavljena saradnja između španske i srpske škole. Prošle godine su iz Brankove škole bili u poseti Španiji, a ove godine oni borave kod nas, kazala je Vesna Zeng, pedagog.

-Otišli smo u decembru i ostali smo sedam dana, deca su bila smeštena u kućama dece iz škole. Organizacija je bila sjajna, planinarili smo Pirinejima, obišli smo jedan primorski grad i naravno Barselonu – kazala je Zeng.

Učenici iz Španije su nakon posete gradonačelniku obišli i znamenitosti Grada. Bili su u Srpsko-Španskom društvu i tamo su mogli da čuju više informacija o istoriji Grada. Posetili su Narodnu baštu, kej, a u planu je obilazak glavnog grada.

-Obićićemo i Beograd kao i znamenitosti glavnog grada. Videćemo i Resavsku pećinu i Carsku baru – dodala je pedagog škole.

Iz Brankove škole su takođe dobili ponudu Holanđana za razmenu učenika, i, kako kažu iz ove obrazovne ustanove, ako sve bude teklo po planu, uskoro će se uspostaviti saradnja i sa njima.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: