Ministar Đorđević na tribini u Plandištu poručio: Potrebno više sigurnih kuća u Južnom Banatu Ministar Đorđević na tribini u Plandištu poručio: Potrebno više sigurnih kuća u Južnom Banatu

Ministar Đorđević na tribini u Plandištu poručio: Potrebno više sigurnih kuća u Južnom Banatu

EkonomijaIzdvajamoNajnovijePlandište 11/11/2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, istakao je večeras u Plandištu da je jedna sigurna kuća za Južnobanatski okrug mala... Ministar Đorđević na tribini u Plandištu poručio: Potrebno više sigurnih kuća u Južnom Banatu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, istakao je večeras u Plandištu da je jedna sigurna kuća za Južnobanatski okrug mala i da bi bilo dobro kada bi ih bilo više.

Večeras je u Plandištu održana tribina na temu „Rodna ravnopravnost i prevencija nasilja u porodici“. Gosti trbine bili su ambasadorka makedonije u Srbiji, njena ekselencija Vera Jovanovski-Tipko, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, pomoćnica ministra zadužena za pitanja rodne ravnopravnosti, Nina Mitić.

U PLANDIŠTE DOLAZI INVESTITOR: Izlicitirana parcela u industrijskoj zoni „Zapad“

Kao domaćin skupa, predsednik opštine Plandište, gospodin Jovan Repac zahvalio se ambasadorki i ministru što su došli i uveličali ovu tribinu svojim dolaskom. O rodnoj ravnopravnosti i položaju žena pričala je predsednica žena opštine Plandište, Nataša Bajić, a o makadenskoj manjini u opštini Planište pričao je potpredsednik izvršnog odbora Nacionalnog saveta za makednoske nacionalne manjine u Srbiji, gospodin Nikola Kiprovski.

Njena ekselencija Vera Jovanovski-Tipko, istakla je da joj je drago što je danas u Plandištu, u mestu u kome danas živi više od 10 % makedonske nacionalne manjine.  Takođe, ambasadorka je istakla da će podržavati ministrastvo rada, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i da će učestvovati u njihovim projektima koji se tiču rodne ravnopravnosti i da su spremni za saradnju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijlna pitanja istakao je da je u ministarstvu stvoren novi sektor koji će se baviti posebno pitanjima rodne ravnopravnosti i da je to početak rešavanja svih problema iz te oblasti.

Pomoćnica ministra zadužena za pitanja rodne ravnopravnosti, gospođa Nina Mitić istakla je da je došlo vreme da se ne delimo na muškarce i žene, već da svi imamo podjenaka prava, kao i da se nada da ćemo uskoro imati Zakon o rodnoj ravnopravnosti.

Odgovarajući na pitanja građana, ministar je istakao da je jedna sigurna kuća za Južnobanatski okrug mala i da bi bilo dobro kada bi ih bilo više.

Ova tema okupila je veliki broj građana, pa možemo zaključiti da je ova tema interesantna i u manjim mestima.

OVO NEMOJTE DA PROPUSTITE! U PLANDIŠTU SE SUTRA ODRŽAVA TRIBINA: „Manjinska prava i rodna ravnopravnost“

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: