MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO) MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO)

MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO)

Bela CrkvaIzdvajamoNajnovije 19/05/2017

Maturantski ples u glavoj uici u Beloj Crkvi plesalo je 190 učenika osmih razreda osnovnih škola i 105 maturanata iz dve srednje škole. Jubilarni... MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO)

Maturantski ples u glavoj uici u Beloj Crkvi plesalo je 190 učenika osmih razreda osnovnih škola i 105 maturanata iz dve srednje škole.

Jubilarni 10.maturantski ples pratio je veliki broj posmatrača, a učenici Tš“Sava Munćan“ i „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ su na kraju zapevali sa svojim vršnjacima uz trubače.

Manifestaciji koja je zaživela u našoj zemlji 2005.godine maturanti iz Bele Crkve priključili su se 2007.godine. Širom Srbije i Evrope danas su plesali maturanti na trgovima, stadionima, a u Beloj Crkvi tradicionalno u glavnoj ulici, i takođe tradicionalno, pre maturanata plesale su Belocrkvanske mažoretkinje.

Maturantski ples je održan pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, kadril su maturanti učili od belocrkvanskih mažoretkinja.

Pravi majski sunčan dan, veliko uzbuđenje učesnika ali i roditelja i ples gotovo bez greške činili su dirljivu i prelepu sliku u centru Bele Crkve.

Nakon plesa svi su bili zadovoljni, a sa svih strana čuli su se komentari kako su uživali u pripremama, ali i da će im biti žao da se rastanu od drugova.

Raspoloženje učesnika moglo se videti i po natpisima na majicama koje su pripremili za kraj.Gimnazijalci su na majicama imali natpis“ Mi smo razred koji se pamti, naša imena svako će znati“ a ekonomisti „Kraljevi smo kakvih nema, u zbornici smo glavna tema“

Tradiciju da se uz trubače, muziku i pesmu opraštaju od škole maturanti su obično čuvali za poslednji dan u školi, ove godine svi su bili iznenađeni posle maturantskog plesa. Raspevani, slavlje su nastavili i u gradskom parku.

Izvor: Južni banat

Najnovije vesti: