MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO) MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO)

MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO)

Bela CrkvaIzdvajamoNajnovije 19/05/2017

Maturantski ples u glavoj uici u Beloj Crkvi plesalo je 190 učenika osmih razreda osnovnih škola i 105 maturanata iz dve srednje škole. Jubilarni... MI SMO RAZRED KOJI SE PAMTI, NAŠA IMENA SVAKO ĆE ZNATI: Poruka je sa maturantskog plesa u Beloj Crkvi (FOTO)

Maturantski ples u glavoj uici u Beloj Crkvi plesalo je 190 učenika osmih razreda osnovnih škola i 105 maturanata iz dve srednje škole.

Jubilarni 10.maturantski ples pratio je veliki broj posmatrača, a učenici Tš“Sava Munćan“ i „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ su na kraju zapevali sa svojim vršnjacima uz trubače.

Manifestaciji koja je zaživela u našoj zemlji 2005.godine maturanti iz Bele Crkve priključili su se 2007.godine. Širom Srbije i Evrope danas su plesali maturanti na trgovima, stadionima, a u Beloj Crkvi tradicionalno u glavnoj ulici, i takođe tradicionalno, pre maturanata plesale su Belocrkvanske mažoretkinje.

Maturantski ples je održan pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, kadril su maturanti učili od belocrkvanskih mažoretkinja.

Pravi majski sunčan dan, veliko uzbuđenje učesnika ali i roditelja i ples gotovo bez greške činili su dirljivu i prelepu sliku u centru Bele Crkve.

Nakon plesa svi su bili zadovoljni, a sa svih strana čuli su se komentari kako su uživali u pripremama, ali i da će im biti žao da se rastanu od drugova.

Raspoloženje učesnika moglo se videti i po natpisima na majicama koje su pripremili za kraj.Gimnazijalci su na majicama imali natpis“ Mi smo razred koji se pamti, naša imena svako će znati“ a ekonomisti „Kraljevi smo kakvih nema, u zbornici smo glavna tema“

Tradiciju da se uz trubače, muziku i pesmu opraštaju od škole maturanti su obično čuvali za poslednji dan u školi, ove godine svi su bili iznenađeni posle maturantskog plesa. Raspevani, slavlje su nastavili i u gradskom parku.

Izvor: Južni banat

Najnovije vesti:

 • Traži se ime za novi most u Novom Sadu

  Iako su dva luka novog Železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu već spojena, most i dalje nema svoj zvanično ime, pa je njegov projektant Aleksandar Bojović na forumu „NSBuild“ predložio da celokupna javnost predloži najbolje rešenje za ime...

 • SITUACIJA GORA NEGO IKAD: Poslednje tri godine su najtoplije ikada zabeležene, a tek nas čeka PAKAO

  Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zagrevanja, čiji trend stalnog porasta ne može da se zaustavi. Posle 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje merenja. Svetska meteorološka organizacija UN to je objavila na svom...

 • Oštećena fasada katedrale u Vršcu

  Rimokatolička crkva sv. Gerharda od Sagreda, jedna od najvećih rimokatoličkih crkvi u Srbiji, zbog svog impozantnog izgleda i dimenzija često se naziva „katedralom“, iako nikada nije bila sedište biskupa.  Dugačka 61, a široka 22 metra, sa tornjevima visokim 63...

 • STRADALA PRED 21. ROĐENDAN: Studentkinja izgubila život u UŽASNOJ NESREĆI u Novom Sadu

  Studentkinja Nataša Petrović (20) iz Užica, koju je u petak udario automobil na pešačkom prelazu u Novom Sadu, preminula je juče u Kliničkom centru Vojvodina, posle pet dana borbe lekara za njen život. Nesreća se dogodila u petak, oko...