MELBURN, VEČE SA NOVAKOM: Ovako je prošao humanitarni događaj za decu Srbije MELBURN, VEČE SA NOVAKOM: Ovako je prošao humanitarni događaj za decu Srbije

MELBURN, VEČE SA NOVAKOM: Ovako je prošao humanitarni događaj za decu Srbije

NajnovijeSport 11/01/2017

Za decu Srbije, Đokoviću nije teško ni da igra kriket, netbol, fudbal, ragbi, pa čak ni tenis u invalidskim kolicima! Srpski teniser organizovao je... MELBURN, VEČE SA NOVAKOM: Ovako je prošao humanitarni događaj za decu Srbije

Za decu Srbije, Đokoviću nije teško ni da igra kriket, netbol, fudbal, ragbi, pa čak ni tenis u invalidskim kolicima! Srpski teniser organizovao je u Melburnu humanitarni događaj „Veče sa Novakom“, a sav prikupljen novac biće usmeren na programe ranog razvoja dece u Srbiji koje sprovodi njegova fondacija.

Na „Margaret kortu“ su se pojavile zvezde australijskog sporta, kao i talentovani teniser Aleksandar Zverev, s kojim je naš as odigrao kraći egzibicioni meč. Potom je odmerio snage sa ragbistom Kemom Smitom, šutirao loptu (levom nogom) sa fudbalerom Arčijem Tompsonom, oprobao se u kriketu sa Šejnom Varnom…

– Zahvalan sam organizatorima Australijan opena na poštovanju koje mi je ukazano. Fondacija već pet godina radi na unapređenju uslova obrazovanja dece u ranom uzrastu i do sada je pomogla hiljadama mališana. Gradimo vrtiće, ulažemo u programe, obučavamo nastavnike… Cilj ostaje isti, da bude što više nas koji ćemo se udružiti da pomognemo deci i pružimo im obrazovanje. Od toga će zavisiti ne samo njihovi životi, već i napredak društva u celini, rekao je Novak.

Šoumen iz Srbije zaprepastio je navijače umećem u netbolu, igri koja podseća na basket, ali su obruči bez table i znatno viši. Voditelj programa je primetio da naš teniser ima meku ruku kao Stef Kari, a Nole umalo nije pobedio devojku koja se bavi ovim sportom.

– U Beogradu često igram basket, kod nas je to baš popularno – poručio je srpski as posle šuterske rapsodije.

Posebno emotivan trenutak bio je kada je odmerio snage sa olimpijskim šampionom u tenisu u kolicima Dilanom Alkotom.

– Ovo je prilično nepravdeno, Novače, ti se tako dobro krećeš na terenu. Hajde, probaj iz ovog položaja, kroz osmeh je rekao Alkot, a zvezda večeri je rado prihvatila izazov.

Đoković nije imao ni ideju kako da se kreće u invalidskim kolicima, pa je skinuo kapu svom „rivalu“ i rekao mu da oseća veliko poštovanje prema njemu.

– Mnogo sam uzbuđen što sam organizovao ovakav događaj baš u Melburnu, gde sam sam imao fantastičnu podršku navijača proteklih godina – pun utisaka bio je naš as.

NOLE JE VELIKI ČOVEK

Direktor Australijan opena Kreg Tajli zahvalio je Đokoviću na svemu što radi za decu širom sveta:

– Navijači su se odazvali u velikom broju, povećana je svest o važnosti ulaganja u rani razvoj i obrazovanje dece. Novak radi sjajne stvari sa svojom fondacijom, reč je o velikom čoveku, pravom šampionu, filantropu, šoumenu, i želim mu sve najbolje, kako na terenu, tako i u privatnom životu.

 

Izvor: Novosti

Najnovije vesti: