Međunarodni dan porodice: NAČELNICA JUŽNOBANATSKOG OKRUGA POSETILA BAMBI Međunarodni dan porodice: NAČELNICA JUŽNOBANATSKOG OKRUGA POSETILA BAMBI

Međunarodni dan porodice: NAČELNICA JUŽNOBANATSKOG OKRUGA POSETILA BAMBI

DruštvoIzdvajamoNajnovijeOpovo 16/05/2017

Povodom „Međunarodnog dana porodice“, Predškolsku ustanovu „Bambi“ u Opovu posetila je načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, koja je zajedno sa predsednikom opštine Opovo... Međunarodni dan porodice: NAČELNICA JUŽNOBANATSKOG OKRUGA POSETILA BAMBI

Povodom „Međunarodnog dana porodice“, Predškolsku ustanovu „Bambi“ u Opovu posetila je načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar, koja je zajedno sa predsednikom opštine Opovo dr Zoranom Tasićem i rukovodstvom ustanove obišla odeljenja i družila se sa decom vrtića Bambi.

Od strane Okruga, ustanovi su uručene igračke što je mališane posebno obradovalo.

IMATE PRAVO NA NAKNADU TROŠKOVA: Važna informacija za roditelje dece predškolskog uzrasta

Načelnica južnobanatskog upravnog okruga nije krila zadovoljstvo i impresije onim što je videla tokom obilaska.

– Zadovoljstvo mi je što se na dan posvećen porodici družim baš sa mališanima vrtića Bambi iz Opova. Divni vaspitači, osoblje i još divnija deca, vesela i radna atmosfera i uredan prostor odaju utisak topline i poznatih mirisa. Za trenutak sam se vratila u vreme kada sam i sama bila u vrtiću.

Danas sam ovde sa željom da promovišem značaj i važnost porodice i pravih porodičnih vrednosti. Porodica je osnovna ćelija društa i kao takva mora biti jaka, stabilna i sigurna, jer samo takva može biti dobar osnov za jaku, stabilnu i sigurnu državu. Država je tih činjenica svesna, te iz tog razloga čini sve što je moguće da obezbedi što je moguće više uslova za to. Doneto je niz zakonskih i podzakonskih akata koji se tiču porodice, suzbijanja nasilja u porodici, donose se i sprovode socijalni programi i kao možda najvažnija mera, čini se sve, da se stopa nezaposlenosti smanji. Više zaposlenih ljudi znači i više finansijski obezbeđenih porodica, a ekonomska nezavisnost i stabilnost su jedini put ka osnaženoj porodici – istakla je načelnica Lončar.

Predsednik opštine je istakao odličnu saradnju lokalne samouprave sa predškolskom ustanovom i posebno pohvalio rad direktorke Jelene Mitić i njenih saradnica u vođenju ustanove.

– Zaista sam zadovoljan na koji način ova ustanova funkcioniše i mi se trudimo da kroz sufinansiranje projekata što više pomognemo. Lokalna samouprava je finansirala besplatan celodnevni boravak za svako treće dete po redu rođenja u porodici bez obzira da li roditelji deteta već imaju jedno ili više dece u predškolskoj ustanovi, a u ovom trenutku su aktuelni projekti dogradnje kuhinje na objektu u Opovu i izrada projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju vrtića u Sefkerinu, rekao je predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić.

Izvor: Južni Banat

Najnovije vesti: