Marko Lazarević državni prvak i osvajač IUPC kupa na Adi Marko Lazarević državni prvak i osvajač IUPC kupa na Adi
Podvodnom fotografijom članovi KPA Bela Crkva neguju punu deceniju, rezultate je teško nabrojati. Sa državnog prvenstva održanog na Adi Ciganliji stigli su pehari i... Marko Lazarević državni prvak i osvajač IUPC kupa na Adi

Podvodnom fotografijom članovi KPA Bela Crkva neguju punu deceniju, rezultate je teško nabrojati. Sa državnog prvenstva održanog na Adi Ciganliji stigli su pehari i medalje. Marko Lazarević se umesto 4sata takmičio samo 45 minuta i osvojio tri prva mesta!

Srbi među najboljima na svetskom takmičenju u paraglajdingu u Vršcu

Minulog vikenda na Adi Ciganliji održano je državno takmičenje u podvodnoj fotografiji Ada Open – 2017. u organizaciji ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja. Po lepom i sunčanom vremenu nastupilo je 22 fotografa, 6 u konkurenciji DSLR i 16 u klasi kompaktnih fotoaparata. Ove godine osim takmičara iz Srbije nastupili su i ronioci iz Turske,Grčke i Bosne i Hercegovine. Temperatura vode bila je 15 stepeni a vidljivost 5-6 metara. Uz bogat podvodni živi svet Ade Ciganlije uslovi za ronjenje su bili odlični.

Iz Bele Crkve takmičila su se dvojica ronilaca Slobodan Savatović i Marko Lazarević, članovi KPA Bela Crkva. Savatović je osvojio 2.mesto u  kategoriji riba i 4.mesto u generalnom plasmanu u klasi kompakt, a Lazarević 1.mesto u kategoriji riba, 1.mesto u kategoriji ambijent i 1.mesto u generalnom plasmanu u klasi kompakt aparata. Klub KPA Bela Crkva osvojio jje 2.mesto u generalnom plasmanu na državnom, a 3.mesto na međunarodnom nivou.

Marko je nastavio  seriju na Adi, pre dve godine osvojio je zlato u dve kategorije, prošle godine jedno zlato i 2.mesto u generalnom plasmanu, pa se može zaključiti da ovaj podvodni fotograf ima malo konkurencije u Srbiji. Vredi podsetiti da je Marko Lazarević proglašen od strane Asocijacije ronilačkih instruktora za najkompletnijeg ronioca 2016.godine u Srbiji.

– Zadovoljan sam, kako ne bih bio, uspeh uvek dolazi uz puno rada na sebi, ali su u podvodnoj fotografiji uz znanje važni i iskustvo i ambijent u kom se takmičite. Meni se na ovom takmičenju sve poklopilo, osim peha sa suvim odelom, pa sam umesto 4 sata u vodi proveo samo 45 minuta, kaže Marko Lazarević.

Takmičari su na raspolaganju  imali četiri sata da naprave fotografije u kategorijama ambijent, makro i riba.  Žiri u sastavu Milan Živković, Vladan Milisavljević i Nemanja Živković je ocenjivao radove. Po završenom poslu usledila je projekcija fotografija uz komentarisanje članova žirija. Takmičenje se završilo svečanom dodelom priznanja najuspešnijim fotografima i timovima.

Izvor: Južni Banat

 

Najnovije vesti: