Marko Lazarević državni prvak i osvajač IUPC kupa na Adi Marko Lazarević državni prvak i osvajač IUPC kupa na Adi

Marko Lazarević državni prvak i osvajač IUPC kupa na Adi

Bela CrkvaIzdvajamoKulturaNajnovije 19/04/2017

Podvodnom fotografijom članovi KPA Bela Crkva neguju punu deceniju, rezultate je teško nabrojati. Sa državnog prvenstva održanog na Adi Ciganliji stigli su pehari i... Marko Lazarević državni prvak i osvajač IUPC kupa na Adi

Podvodnom fotografijom članovi KPA Bela Crkva neguju punu deceniju, rezultate je teško nabrojati. Sa državnog prvenstva održanog na Adi Ciganliji stigli su pehari i medalje. Marko Lazarević se umesto 4sata takmičio samo 45 minuta i osvojio tri prva mesta!

Srbi među najboljima na svetskom takmičenju u paraglajdingu u Vršcu

Minulog vikenda na Adi Ciganliji održano je državno takmičenje u podvodnoj fotografiji Ada Open – 2017. u organizaciji ronilačkog kluba S.D.T. Svet Ronjenja. Po lepom i sunčanom vremenu nastupilo je 22 fotografa, 6 u konkurenciji DSLR i 16 u klasi kompaktnih fotoaparata. Ove godine osim takmičara iz Srbije nastupili su i ronioci iz Turske,Grčke i Bosne i Hercegovine. Temperatura vode bila je 15 stepeni a vidljivost 5-6 metara. Uz bogat podvodni živi svet Ade Ciganlije uslovi za ronjenje su bili odlični.

Iz Bele Crkve takmičila su se dvojica ronilaca Slobodan Savatović i Marko Lazarević, članovi KPA Bela Crkva. Savatović je osvojio 2.mesto u  kategoriji riba i 4.mesto u generalnom plasmanu u klasi kompakt, a Lazarević 1.mesto u kategoriji riba, 1.mesto u kategoriji ambijent i 1.mesto u generalnom plasmanu u klasi kompakt aparata. Klub KPA Bela Crkva osvojio jje 2.mesto u generalnom plasmanu na državnom, a 3.mesto na međunarodnom nivou.

Marko je nastavio  seriju na Adi, pre dve godine osvojio je zlato u dve kategorije, prošle godine jedno zlato i 2.mesto u generalnom plasmanu, pa se može zaključiti da ovaj podvodni fotograf ima malo konkurencije u Srbiji. Vredi podsetiti da je Marko Lazarević proglašen od strane Asocijacije ronilačkih instruktora za najkompletnijeg ronioca 2016.godine u Srbiji.

– Zadovoljan sam, kako ne bih bio, uspeh uvek dolazi uz puno rada na sebi, ali su u podvodnoj fotografiji uz znanje važni i iskustvo i ambijent u kom se takmičite. Meni se na ovom takmičenju sve poklopilo, osim peha sa suvim odelom, pa sam umesto 4 sata u vodi proveo samo 45 minuta, kaže Marko Lazarević.

Takmičari su na raspolaganju  imali četiri sata da naprave fotografije u kategorijama ambijent, makro i riba.  Žiri u sastavu Milan Živković, Vladan Milisavljević i Nemanja Živković je ocenjivao radove. Po završenom poslu usledila je projekcija fotografija uz komentarisanje članova žirija. Takmičenje se završilo svečanom dodelom priznanja najuspešnijim fotografima i timovima.

Izvor: Južni Banat

 

Najnovije vesti: