LOVAČKO UDRUŽENJE „SRNDAĆ“: Evo kako lovci u Alibunaru pomažu ugroženim životinjama LOVAČKO UDRUŽENJE „SRNDAĆ“: Evo kako lovci u Alibunaru pomažu ugroženim životinjama

LOVAČKO UDRUŽENJE „SRNDAĆ“: Evo kako lovci u Alibunaru pomažu ugroženim životinjama

AlibunarDruštvoNajnovije 11/01/2017

Ekstremno niske temperature mobilisale su Lovačko udruženje „Srndać“ u opštini Alibunar sa lovačkim društvima u 10 naseljenih mesta . Na apel predsednika pomenutog udruženja... LOVAČKO UDRUŽENJE „SRNDAĆ“: Evo kako lovci u Alibunaru pomažu ugroženim životinjama

Ekstremno niske temperature mobilisale su Lovačko udruženje „Srndać“ u opštini Alibunar sa lovačkim društvima u 10 naseljenih mesta .

Na apel predsednika pomenutog udruženja Slobodana Jovanovića preko 500 lovaca i ljubitelja životinja u opštini masovno je izašlo u lovišta , proverilo stanje remiza i na terenu iznelo so i kabastu i zrnastu hranu. Po rečima Jovanovića u ovim hladnim danima , shodno dogovoru lovci slede instrukcije Porajinskog lovačkog inspektora, gospodina Jovana Bradvarevića i na terenu preduzimaju odgovarajuće aktivnosti. Upravnik lovišta Pera Momirov i lovci svakodnevno obilaze atar i pomažu ugrožene životinje koje su prilično iscrpljene i iznemogle.

Na lovce se apeluje da divljač spasavaju od zime i predatora , ne uznemiravaju je, jer svako pokretanje na ovako niskoj temperaturi za neke vrste životinja može biti pogubno.

Sličan apel upućuju i ljubitelji životinja u opštini posebno kada je reč o napuštenim životinjama, psima i mačkama kojima treba pomoć i to iznošenjem hrane na mestima gde se ova populacija najčešće okuplja.

28.01.2017 u Alibunaru : Lov na Banatsku lisicu – tradicionalna lovna manifestacija

U organizaciji Lovačkog Udruženja „Srndać“ , Mesnog lovačkog društva i opštine kao pokrovitelja ,28.Januara 2017 godine u Alibunaru će se održati XIV tradicionalna lovna manifestacija pod nazivom „Lov na Banatsku lisicu“ , kojoj će se kako se očekuje odazvati veliki broj lovaca iz Srbije i regiona.

Zainteresovani svoje učešće mogu prijaviti LU „Srndać „ u Alibunaru ili Mesnom Lovačkog društvu. Pored lova najuspešnije očekuju i nagrade dobro druženje uz tradicionalni gulaš i muziku .

Izvor: JuzniBanat.rs

Najnovije vesti: