LOŠE VESTI ZA SRPSKOG TENISERA: Mari pobegao Novaku, a razlika će biti još veća LOŠE VESTI ZA SRPSKOG TENISERA: Mari pobegao Novaku, a razlika će biti još veća

LOŠE VESTI ZA SRPSKOG TENISERA: Mari pobegao Novaku, a razlika će biti još veća

NajnovijeSport 20/03/2017

Bodovna razlika na ATP listi između Endija Marija i Novaka Đovića povećala se i nakon turnira u Indijan Velsu. Na novoj rang listi Mari... LOŠE VESTI ZA SRPSKOG TENISERA: Mari pobegao Novaku, a razlika će biti još veća

Bodovna razlika na ATP listi između Endija Marija i Novaka Đovića povećala se i nakon turnira u Indijan Velsu.

Na novoj rang listi Mari ima 12.005 poena, dok je Novak Đoković pao na 8.915, tako da se razlika u odnosu na prošlu listu povećala sa 2.215 bodova, na čak 3.090.

Dodatni problem za Novaka predstavlja i činjenica da se povukao sa turnira u Majamiju, zbog povrede lakta, baš baš kao i Endi Mari, ali s tim što je Đoković na tom turniru trebalo da brani titulu iz 2016. godine i 1.000 bodova, a Mari samo 45. To znači da će Mari od sledećeg ponedeljak imati još značajniju prednost.

Jedina nada Đokoviću da razmišlja o eventualnom povratku na prvo mesto jeste ta da se oporavi od povrede, da se skoncentriše na tenis i da Endi Mari u drugom delu sezone ne ponovi sjajne rezultate iz prošle godine.

Prednost od 3.090 poena Mari je stekao iako je u Indijan Velsu poražen već na startu, ali je iz prošle godine branio samo 45 poena, tako da ga poraz od Vaseka Posišila i nije mnogo zaboleo. S druge strane, Đoković je branio 1.000 bodova iz prošle sezone, ali s obzirom na to de je eliminisan već u osmini finala od Kirjosa, izgubio je 920 bodova.

Najveći skokok od naših tenisera napravio je Dušan Lajović, koji je posle veoma dobrih partija u Indijan Velsu napredovao do 85. mesta (bio je 106.)

 

Izvor: B92.net

Najnovije vesti: