LIKVIDACIJA U SRED BELA DANA! SVEDOCI O DETALJIMA SAČEKUŠE: Ćira je ubijen dok je BEŽAO, ali to nije ONO NAJJEZIVIJE! LIKVIDACIJA U SRED BELA DANA! SVEDOCI O DETALJIMA SAČEKUŠE: Ćira je ubijen dok je BEŽAO, ali to nije ONO NAJJEZIVIJE!

LIKVIDACIJA U SRED BELA DANA! SVEDOCI O DETALJIMA SAČEKUŠE: Ćira je ubijen dok je BEŽAO, ali to nije ONO NAJJEZIVIJE!

HronikaNajnovije 22/10/2017

Narko-diler Ivan Ćirić (38), zvani Ćira, iz naselja Braća Jerković, blizak voždovačkom klanu, ubijen je u petak u 11.30 sati u kriminalnom obračunu na... LIKVIDACIJA U SRED BELA DANA! SVEDOCI O DETALJIMA SAČEKUŠE: Ćira je ubijen dok je BEŽAO, ali to nije ONO NAJJEZIVIJE!

Narko-diler Ivan Ćirić (38), zvani Ćira, iz naselja Braća Jerković, blizak voždovačkom klanu, ubijen je u petak u 11.30 sati u kriminalnom obračunu na Voždovcu, a s tri hica upucan je i njegov prijatelj Ivan Milić (31).

Njih dvojica su bili u „pežou 207“ kojim je upravljao Milić, jer je Ćirić pre osam i po meseci izgubio ruku u eksploziji.

U Ulici Save Maškovića, veoma uskoj i prometnoj, u momentu kada je „pežo“ stao zbog gužve na semaforu, vozačevoj strani primakao se skuter na kome su bila dvojica napadača sa kacigama.

Suvozač na skuteru izvadio je pištolj i pucao kroz prozor vozača „pežoa“. Dva metka pogodila su Milića (u glavu i grudi) i on je odmah izdahnuo. Ćirića su dva metka pogodila u grudi, i on je, iako ranjen, uspeo da otvori vrata i krene da beži. Teško povređen, obišao je automobil, ali su ga na trotoaru napadači sustigli i ubili ga trećim metkom u glavu. Motociklista je tada dao gas i atentatori su pobegli ka Trošarini.

Mesto ubistva odmah su blokirale brojne policijske ekipe, počela je i potera za napadačima, ali do zaključenja broja nisu uhapšeni. Inspektori su razgovarali i sa brojnim svedocima, mahom zaposlenima u obližnjim radnjama, servisima, a da li će njihove njihove izjave i zapažanja pomoći u rasvetljavanju ovog zločina, zasada nije poznato.

– Meta ovog sicilijanskog atentata nesumnjivo je bio Ćirić, dok je Milić, njegov prijatelj, bio kolateralna šteta. Ispitujemo gde je bio prepodne, jer verujemo da su ga ubice pratile i čekale pogodan trenutak. Neka saznanja ukazuju da se petnaestak minuta pre nego što je ubijen javio devojci, verovatno da joj kaže da će uskoro stići – kaže izvor iz istrage.

Veruje se da je Ćirić ubijen u narko-obračunu i da je bio jedan od glavnih dilera na Voždovcu. Od rane mladosti povezivan je sa kriminalnim poslovima, nekada je držao i kockarnice, a nekoliko puta privođen je zbog trgovine narkoticima, a nijednom nije osuđen.

Poslednji put je policija pretresla njegov stan i auto u potrazi za narkoticima u akciji „Grom“ u januaru 2014.

Često je viđan u društvu sa Miodragom – Mijom Baškalovićem (51), nekadašnjim vođom voždovačkog klana i jednim od preživelih aktera kultnog filma „Vidimo se u čitulji“.

Pre jučerašnje egzekucije, tri puta je bio na meti atentatora. Poslednji pokušaj atentata bio je 8. februara ove godine, kada je ispod „sitroena C4“ koji je vozio eksplodirala bomba, aktivirana daljinskim upravljačem i tada je teško povređen.

Pre 13 godina, u blizini zgrade u kojoj je živeo, na njega je pucano iz automobila u pokretu. Oporavio se, iako je u bolnicu dovezen u kritičnom stanju. Drugi atentat je preživeo u novembru 2011. kada je pod automobil koji je vozio njegov prijatelj postavljen dinamit.

DILER UBIJEN IZ ČETVRTOG POKUŠAJA: Ubica hladnokrvo overio i njegovog druga! A pogledajte kako je preživeo EKSPLOZIJU U FEBRUARU!

– Ni u jednoj od tih istraga nije želeo da sarađuje. Tvrdio je da se nikome nije zamerio i da on nije bio meta, da su sve to greške. Da je ispričao sve što zna, verovatno bi još bio živ – konstatuje izvor.

U poslednjoj ispovesti za medije Ćirić je tvrdio da nije nikakav kriminalac, čovek Baškalovića. Rekao je da vodi porodični život i da „u poslednje dve godine ne izbija iz bolnica zbog zdravstvenih problema“.

„Znao je da plane, udari šamar“

Ćirić je živeo sa majkom, sestrom i devojkom.

– Ne verujem, ne verujem. Nije se to desilo, pričaj mi da se nije desilo – uglas su jecale kada su izašle iz zgrade i krenule na VMA, jer su verovale da je Ivan živ i da je smešten u toj medicinskoj ustanovi.

Komšije i prijatelji su se okupili ispred njegove zgrade u naselju Braće Jerković.

– Nikada nije imao veze sa drogom, to su medijske konstrukcije. Radio je kod sestre u prodavnici. Da je narko-diler, zar bi živeo sa ženama i njih dovodio u opasnosti? Znao je da plane, udari šamar. Možda se tako nekome zamerio, a ne zbog droge – tvrdio je njegov drug iz detinjstva.

Starija komšinica bila je vidno potresena zbog Ćirićevog ubistva.

– Umreću na tuđ dan. Da je bio narko-diler, sigurno se ne bi šetao sam, već bi imao obezbeđenje – navela je komšinica ubijenog Ćirića.

Izvor: Južni Banat, Blic

Najnovije vesti: