LEPA VEST ZA VOJVOĐANSKE POLJOPRIVREDNIKE: Do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda LEPA VEST ZA VOJVOĐANSKE POLJOPRIVREDNIKE: Do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda

LEPA VEST ZA VOJVOĐANSKE POLJOPRIVREDNIKE: Do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda

NajnovijePoljoprivreda 19/05/2017

Komercijalna banka i Garancijski fond Vojvodine potpisali su, na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Sporazum o saradnji koji će omogućiti privrednim društvima,... LEPA VEST ZA VOJVOĐANSKE POLJOPRIVREDNIKE: Do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda

Komercijalna banka i Garancijski fond Vojvodine potpisali su, na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Sporazum o saradnji koji će omogućiti privrednim društvima, preduzetnicima, zemljoradničkim zadrugama i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Vojvodine, da dođu do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda.

Direktor Garancijskog fonda Vojvodine Đorđe Raković istakao je da je ovim Sporazumom samo nastavljena uspešna saradnja koja traje jednu deceniju.

„Garancijski fond AP Vojvodine i Komercijalna banka a.d. Beograd sarađuju deset godina i meni je izuzetno zadovoljstvo što se obim saradnje širi, sa ciljem da krajnji korisnici kredita budu zadovoljni i da im se pomogne u rastu i širenju njihove proizvodnje. Na obostrano zadovoljstvo, obnovljena je saradnja sa Komercijalnom bankom i ona sada obuhvata širi opseg kreditiranja“, rekao je on.

Raković je objasnio da je reč o konkursima koji se odnose na kupovinu poljoprivrednog zemljišta, finansiranje nabavke poljoprivredne opreme, mehanizacije, matičnog stada i višegodišnjih zasada i vinograda, finansiranje gradnje, rekonstrukcije, adaptacije silosa, hladnjača, podnih skladišta i nabavke prateće opreme i finansiranje nabavke nove opreme za mala i srednja preduzeća“, objasnio je on.

U ime Komercijalne banke Sporazum su potpisali izvršni direktor za poslove sa stanovništvom i nove bankarske tehnologije Petar Stefanović i zamenik direktora Sektora za poslove sa mikro i agro klijentima Ivica Mišić.

O značaju saradnje sa Garancijskim fondom Vojvodine član Izvršnog odbora Komercijalne banke a.d. Beograd Dejan Tešić je naglasio da je poljoprivreda izuzetno važna za sredine u razvoju, jer razvoj poljoprivrede podstiče rast i u nepoljoprivrednim sektorima.

„Zbog toga su poljoprivredni proizvođači veoma značajni klijenti za Komercijalnu banku i mi to potvrđujemo prisustvom svake godine na Sajmu u Novom Sadu, ali i kroz kreditne linije koje potpisujemo sa raznim institucijama, kako bismo omogućili klijentima što povoljnije uslove kreditiranja“, istakao je on.

Izvor: RTV

Najnovije vesti: